Hanzerenners volop in training voor Ster

| 06-02-2013

De elite-beloftenploeg van Hanzerenners Zwolle is ook dit jaar uitgenodigd voor de Ster van Zwolle, de klassieker die zaterdag 2 maart op het programma staat. En de Zwolse formatie is daarvoor volop in training. “Op de momenten dat het weer het toelaat, wordt er hard getraind door de jongens”, stelt Wim Mensink namens de ploegleiding, die inmiddels vijf renners heeft aangewezen voor de Ster van Zwolle.

© Annet van Raalten

De vijf namen werden afgelopen zaterdag bekend gemaakt na afloop van de wedstrijd op ’t Loo, waar Rick Mensink knap derde werd en Henk Klein Tijssink negende. De twee 18-jarige jongens zijn mede op basis van hun klassering in deze trainingswedstrijd zeker van een startbewijs voor de Ster van Zwolle. “Henk en Rick zijn eerstejaars beloften en dan moet je je natuurlijk afvragen of je ze meteen mee moet laten doen aan de Ster van Zwolle, wat toch een zeer intensieve wedstrijd is. Maar de jongens willen het graag. Zij komen hier vandaan, dus dan wil je natuurlijk de Ster rijden. En zij hebben op ’t Loo zeer aanvallend gereden, dat moet ook worden beloond”, aldus Mensink.

Naast de jonkies Henk Klein Tijssink en Rick Mensink, die bij Hanzerenners Zwolle groot zijn geworden, zijn Henk Brand (19), Jasper Keulemans (21) en Joeri Willemse (26) zeker van de 53ste Ster van Zwolle. “Voor die jongens is het prettig om nu al duidelijkheid te hebben, want ze weten dat ze - als ze niet ziek worden - zeker van start gaan. Ze kunnen zich dus volledig focussen op de Ster”, vertelt Wim Mensink, die veel vertrouwen heeft in het nieuwe wielerseizoen. “Ik denk dat we dit jaar vaker mee gaan doen om de prijzen dan vorig jaar. We beschikken over een goede groep en zijn niet van plan om alleen mee te rijden. Uiteraard leggen we de lat niet te hoog, maar we houden ambities. Zo is één van onze ambities om over drie jaar bij de beste tien wielerclubs van Nederland te horen.”

© Annet van Raalten

Of Hanzerenner Raymond Koch tegen die tijd nog deel uit maakt van de Zwolse elite-beloftenploeg is niet bekend, maar de ervaren renner hoopt er zaterdag 2 maart wel weer bij te zijn. Hij maakt samen met nog enkele renners nog kans op de laatste drie plekken in de achtkoppige Zwolse wielerformatie voor de Ster van Zwolle. “Door het koude weer reed ik afgelopen zaterdag niet geweldig. Ik blies mijzelf in de tweede ronde bij een aanval al op en dat was jammer. Daarentegen ging het zondag gelukkig wel een stuk beter. Het is voor mij gewoon zaak om veel wedstrijden te rijden en dan komt het wel goed”, aldus Raymond Koch, die dit jaar zijn 34ste verjaardag viert.

Wielrennen, Ster van Zwolle, Rick Mensink, Hanzerenners Zwolle, Henk Klein Tijssink, Raymond Koch

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws