Hanzerenners uiterst succesvol op het NK

| 09-06-2014

Miguel van Tintelen en Jette de Groot van Hanzerenners Zwolle zijn zondag Eerste Pinksterdag in hun eigen leeftijdscategorie Nederlands kampioen geworden. De twee jeugdrenners kregen het rood-wit-blauw om de schouders en mogen dat felbegeerde shirt een jaar lang dragen. Naast Miguel en Jette presteerden ook de andere tien Hanzerenners prima op het NK.

Namens Hanzerenners Zwolle mocht Miguel van Tintelen het spits afbijten. Zijn wedstrijd (categorie 3 jongens) begon om 9.00 uur op een nat parcours, waardoor er in de eerste twee ronden meerdere valpartijen vielen te noteren. Miguel wist zich gelukkig wel staande te houden. Hij bleef de gehele wedstrijd attent voorin koersen, vertrouwend op zijn eindsprint. Zoals Miguel verwachte en hoopte kwam het tot een massasprint. Uiteindelijk bleef hij de concurrentie ruim voor en mocht hij zijn handen, bij het passeren van de finishlijn, als overwinnaar in de lucht steken.

In de tweede wedstrijd van de dag, categorie 3 meisjes, stonden Cecillia van Zuthem en Isa Nomden aan de start. Hoewel het niet meer regende was het wegdek nog wel nat. Het natte wegdek zorgde ook hier voor een paar valpartijtjes en een aantal lekke banden. Gelukkig bleef het onheil de Zwolse meiden bespaard. Cecillia ontsnapte met acht andere rensters uit het peloton. De negen bleven de gehele wedstrijd bij elkaar en een sprint moest de einduitslag bepalen. Cecillia zat attent voorin en sprintte naar een mooie vierde plaats. Isa Nomden wist uiteindelijk als dertiende over de finish te komen. In categorie 4 jongens gaven Julius de Groot en Jurre Grit acte de présence. Het peloton liet echter niemand ontsnappen. Julius en Jurre zaten goed in het peloton en finishten gebroederlijk als 33ste en 34ste.

Ilse Grit, Ruth van Hulst en Samira van Zuthem streden in categorie 5 meisjes om het rood-wit-blauw. De meiden reden de gehele wedstrijd erg attent en lieten zich vaak van voren zien. Ook deze wedstrijd eindigde in een massasprint. Ilse werd zeven en Ruth kwam als negende over de finish. Samira finishte in de buik van het peloton, ze werd uiteindelijk veertigste. In categorie 6 meisjes kwam Caya Krol namens Hanzerenners Zwolle aan de start. In deze wedstrijd werd er vanaf het startschot hard gereden, waardoor het peloton direct in stukken uiteen spatte. Caya kon lang in het peloton standhouden, maar moest uiteindelijk de groep laten gaan en finishte als 39ste.

In categorie 1 meisjes (9 jaar) mocht Jette de Groot proberen haar nationale titel te verdedigen. Jette was van plan in de laatste kilometer weg te rijden, maar een renster van WSV Emmen liet het wiel van Jette niet los. De twee meiden reden de gehele wedstrijd samen op kop, waardoor Jette in de sprint moest proberen af te rekenen met haar tegenstandster. De Zwolse gaf de koppositie in de laatste ronde niet meer uit handen en kwam als overwinnaar over de finish. Loes Nomden fietste alles behalve in de schaduw van haar clubgenootje. Zij mocht voor haar zesde plaatst een beker in ontvangst nemen. Tot slot was het de beurt aan Brent Nijboer, debutant op een NK. In categorie 2 jongens fietste hij een goede wedstrijd en wist zich in het peloton te handhaven achter een eenzame koploper. Een mooie eindsprint resulteerde in een verdiende tiende plaats.

Wielrennen, Hanzerenners Zwolle, Jette de Groot, Miguel van Tintelen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws