Hanzerenners trainen in de zon voor Ster

| 09-02-2012

De Hanzerenners bereiden zich op dit moment voor op deelname aan de Ster van Zwolle. De broertjes Coen en Bart Rijpma zochten in aanloop naar het nieuwe wielerseizoen de zon op in Spanje, zoals zij dat al jaren doen. Zij kregen dit jaar gezelschap van nog een Hanzerenner, namelijk Lars Maris. In het Spaanse Calpe ging het drietal het slechte weer van Nederland uit de weg en trainde het onder goede omstandigheden voor de Ster.

De organisatie van de Ster van Zwolle heeft de Hanzerenners opnieuw toestemming gegeven om op zaterdag 25 februari aan de start te verschijnen van de Ster van Zwolle. Vorig jaar viel de voorbereiding op de wedstrijd door de kou en regen gedeeltelijk in het water. Mede om die reden verkiezen de broers Rijpma voor de voorbereiding al meerdere jaren Nederland boven Spanje. De Costa Blanca is al vele jaren een uitvalsbasis voor de grote profploegen in het peloton. “Als de zon schijnt ligt de temperatuur hier rond de zestien graden. Perfect om lekker te kunnen trainen”, zegt Coen Rijpma, die zijn eerste Ster van Zwolle rijdt in dienst van Hanzerenners.

Naast de gebroeders Rijpma, doen namens de Hanzerenners ook Roy Boeve, Paul de Rooij, Jasper Keulemans, Willem Klein Tijssink, Raymond Koch en Leon van Leusen mee aan de wielerwedstrijd. Zij waren niet mee naar Spanje, maar bereidden zich op Nederlandse bodem voor op de wedstrijd. De Zwolse elite-beloftenploeg staat als 22ste team op de startlijst en hoopt dat de binnengehaalde versterkingen op 25 februari voor een verrassing kunnen zorgen.

Wielrennen, Ster van Zwolle, Hanzerenners Zwolle, Bart Rijpma, Coen Rijpma

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws