Hanzerenners ‘tot op het bot’ gemotiveerd

| 07-02-2017

Hanzerenners Zwolle is na twee jaar afwezigheid weer van de partij in de Craft Ster van Zwolle. Organisator Jan van Ommen heeft de wielervereniging een wildcard gegeven, waardoor het op 4 maart mee mag doen aan de traditionele openingsklassieker. “Het heeft ons tot op het bot gemotiveerd. De trainingsschema’s zijn direct aangepast en we hebben in de winter doorgetraind”, zegt ploegleider Hans Reints.

© Annet van Raalten

Twee jaar lang was Hanzerenners Zwolle niet van de partij. Er waren te weinig eliterenners om met een volwaardig team op de proppen te komen, maar daar is verandering in gekomen. “Eerder hadden we renners die weinig binding met de club hadden. Die kwamen dan uit het westen of Friesland en dachten bij ons wel even een programma te rijden. Nu hebben we een mooie groep, met renners die allemaal binding hebben met onze club. Die zijn trots om ons shirt te dragen, zeker in de Ster”, roept Reints, die zijn selectie nog niet rond heeft. De voorlopige selectie bestaat uit elf renners, waarvan er nog drie af moeten vallen. “We hebben nog wat trainingswedstrijden. Op basis daarvan beslissen we wie er meedoen.”

Zo begint het seizoen van de Hanzerenners plotseling heel vroeg. Voor de Zwolse formatie is het een thuiswedstrijd en daarmee de wedstrijd van het jaar. “Dit is hét”, aldus Reints. “Familie, vrienden, andere bekenden, het is prachtig om daar voor te rijden. Ook voor onze sponsoren is het een hele mooie kans. We komen toch in beeld.” Meedoen om de prijzen, dat zit er voor de Zwolse coureurs vast niet in. Het wordt in eerste instantie zaak om zoveel mogelijk mensen aan de finish te krijgen. Reints: “Dat is ook afhankelijk van het weer. Als het mooi weer is en er komen 130 renners binnen, dan kunnen er maar zo vier of vijf van ons over de meet komen. Gaat het sneeuwen of hagelen, dan kunnen dat er ook slechts één of twee zijn. We zijn in ieder geval heel blij dat we er weer bij zijn. Prachtig.”

Deelnemende ploegen
De Craft Ster van Zwolle is onderdeel van de Topcompetitie en moet daardoor rekening houden met de gekoppelde zendtijd op Eurosport 1. Daardoor is de Ster, in tegenstelling tot voorgaande jaren, nationaal. De volgende ploegen doen mee aan de klassieker: Delta Cycling, Destil-Piels, Metec-TKH, Monkey Town, Baby-Dump, SEG Racing, Vlasman, Westland WV, NWV Groningen, De Jonge Renner, Wielerploeg Groot-Amsterdam, Kanjers voor Kanjers, West-Frisia, De Volharding, Het Snelle Wiel, Stormvogels Veendam, Swift/Avanti/Bollenstreek, Hanzerenners Zwolle, De IJsselstreek en het Volker Wessels Team.

Wielrennen, Hanzerenners Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws