Hanzerenners succesvol in Hattemerbroek

| 05-03-2012

Bij de start van de voorjaarscompetitie voor de jeugd zijn afgelopen zaterdag de Zwolse wielrenners van Hanzerenners goed van start gegaan. Bij de wedstrijd in Hattemerbroek werden Tim van Heerde en Jurre Grit eerste in hun categorie. Van de 21 deelnemende Zwollenaren behaalden Ron Groeneveld en Ilse Grit ook nog een podiumplaats. Zij werden in hun categorie beide tweede.

Het eindklassement van de voorjaarscompetitie wordt gebaseerd op de uitslagen van drie wedstrijden en in Hattemerbroek werd de eerste wedstrijd in die serie van drie gereden. In drie verschillende categorie├źn werden zaterdag enkele rondes van ongeveer twee kilometer gereden. In de C-klasse ging een peloton van zestien wielrenners van start, die gedurende de wedstrijd lang bij elkaar bleven. Een sprint om de overwinning tussen de Zwollenaren Tim van Heerde en Ron Groeneveld moest de koers beslissen en werd uiteindelijk gewonnen door Tim. Ron werd achter Tim wel tweede.

In categorie drie en vier verschenen in totaal tien Hanzerenners aan de start. Direct na de start van die wedstrijd vormden tien renners een kopgroep, waar onder andere Ilse Grit, Mickey Nijkamp en Niels van Vilsteren deel van uitmaakten. Net na de voorlaatste bocht van de koers probeerde Ilse te ontsnappen, maar zij werd toch nog teruggehaald door de uiteindelijk winnaar, Mark de Groot. Ilse won achter De Groot wel het zilver. Bij de jongste jeugd was er eveneens Zwols succes. Jurre Grit sloeg met twee andere renners vanuit de start direct een gat, waarna Jurre al na de eerste ronde bij de andere twee wegreed. De Zwolse wielrenner behield zijn voorsprong en pakte daardoor op mooie wijze de overwinning.

Wielrennen, Hanzerenners Zwolle, Ilse Grit

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws