Hanzerenners presteren prima op NCK

| 29-09-2015

Wielervereniging Hanzerenners Zwolle heeft zaterdag de terugkeer op het Nederlands Clubkampioenschap Tijdrijden (NCK) bestempeld met een drietal goede prestaties. Het Zwolse jeugdteam eindigde in Dronten als 22ste, terwijl de eerstejaars mannen in hun categorie 44ste werden. De senioren, met onder andere Bas Tietema in de gelederen, werden knap 23ste. “Een uitslag die niemand had durven dromen”, meldt de club.

© Henk Jan Stuiver
© Henk Jan Stuiver

De eerste Hanzerenners die zaterdag in actie kwamen waren de jeugdleden. Ilse Grit, Samira van Zuthem, Jurre Grit en Ard Stuiver moesten om 10.51 uur al aan de bak, waardoor het voor het kwartet vroeg dag was. Het deerde de ploeg echter niet, want het viertal kwam tot een prima prestatie. De missie was om zo lang mogelijk bij elkaar te blijven en dat lukte. De jongens en meisjes kwamen gezamenlijk over de finish en zetten uiteindelijk een 22ste tijd neer. Vervolgens was het de beurt aan de nieuwelingen. De eerstejaars mannen Jorryt Otter, Hielke Visser, Jacco Muntz en Ferron Honman verschenen namens Hanzerenners Zwolle aan de start en kwamen met een gemiddelde van 41,2 kilometer per uur tot een 44ste tijd.

Het NCK werd afgesloten met de wedstrijd voor senioren. Naast het team van de Hanzerenners verscheen er ook een formatie van het Zwolse GazGas aan de start. De Hanzerenners waren echter overduidelijk sneller. De ploeg, aangevoerd door Bas Tietema, ging over de 52 kilometer flink tekeer en noteerde uiteindelijk een gemiddelde snelheid van 48,2 kilometer per uur. Een uur lang stond Hanzerenners Zwolle daarmee aan de kop van de ranglijst, totdat de topfavorieten in actie kwamen. Die denderden met geweld over de tijd van de Zwolse equipe heen, waardoor de Hanzerenners genoegen moesten nemen met een vooraf niet-verwachte 23ste plek. De collega’s van GazGas eindigden als 68ste.

Wielrennen, GazGas, Hanzerenners Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws