Hanzerenners opnieuw uiterst succesvol

| 03-05-2013

De jeugdwielrenners van Hanzerenners Zwolle blijken de afgelopen weken uiterst succesvol. De laatste weken gaat het de jonge coureurs voor de wind, met meerdere podiumplaatsen in de Jeugdwielerronde van Zwolle, de Wielerronde Edam-Volendam en de Koninginneronde van Beilen. Vooral Mickey Nijkamp bleek erg succesvol, zij behaalde zowel in Zwolle als in Volendam een overwinning in categorie 3.

Op 20 april werd in Zwolle de Jeugdwielerronde van Zwolle verreden en meteen bleek Mickey Nijkamp al in een bloedvorm. Als enige Zwolse kwam zij uiteindelijk als eerste over de streep, nadat zij zes rondes voor het einde alleen demarreerde uit het peloton. In categorie 1 was er een derde plaats weggelegd voor Hanzerenner Jette de Groot, terwijl in categorie 2 Willemijn Prins een mooie prestatie neerzette. Zij eindigde als vierde, haar beste prestatie tot dusver. Naast de podiumplaatsen in categorie 1 en 3, kwam Ilse Grit in categorie 4 knap als derde over de meet.

Een week later kwamen de Zwolse jeugdwielrenners uit in de Wielerronde Edam-Volendam. Opnieuw was er Zwols succes voor Mickey Nijkamp, die in haar categorie op sublieme wijze een eerste plaats behaalde. Naast de mooie prestatie van Mickey was er ook een geweldige prestatie van Ilse Grit. Ilse wist dit seizoen nog niet eerder een wedstrijd te winnen, maar kwam in Volendam in categorie 4 wel als eerste over de streep. “Door de snelle start ontstond er een kopgroep van negen, met onder andere Ilse. Zij wilde het niet op een sprint aan laten komen, maar dat gebeurde toch. Ze kwam als eerste uit de bocht en won door een machtige sprint toch de koers”, zo valt te lezen op de site van de Hanzerenners.

Op voorlopig de laatste Koninginnedag konden de Zwolse wielrenners niet genieten van de inhuldiging van de koning. In Beilen reden de Hanzerenners de Koninginneronde, waarin Jette de Groot in categorie 1 als tweede over de streep kwam. Mickey Nijkamp kon ditmaal geen overwinning boeken, maar werd toch nog knap derde. Ook was er in Beilen weer een podiumplaats voor Ilse Grit, zij eindigde eveneens als derde. “Ilse eindigde in Beilen als derde en liet in de sprint zien dat ze steeds dichterbij de topsprinters komt. Ze gaat die topsprinters zeker nog een keer verslaan dit jaar.”

Wielrennen, Hanzerenners Zwolle, Mickey Nijkamp, Ilse Grit, Jette de Groot

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws