Hanzerenners op podium in Gramsbergen

| 25-06-2012

De jeugd van de Zwolse wielervereniging Hanzerenners heeft afgelopen zaterdag indruk gemaakt tijdens de jeugdronde van Gramsbergen. In de verschillende categorieën werden podiumplaatsen behaald, waarbij Mickey Nijkamp in categorie twee het beste presteerde. Mickey was in de eindsprint oppermachtig, waardoor zij zoals zovaak de hoogste trede van het podium mocht beklimmen.

In categorie twee kwamen zaterdag naast Mickey nog drie Hanzerenners uit. Jurre Grit kon Mickey niet bijhouden in de eindsprint, maar eindigde uiteindelijk knap als vijfde. Julius de Groot reed in Gramsbergen zijn eerste landelijke wedstrijd en eindigde hierbij als veertiende. Marco Veldkamp werd in categorie twee als negentiende. In categorie één kwamen twee Hanzerenners in actie. Cecilia van Zuthem zat na twee rondes goed vooraan en eindige na een eindsprint uiteindelijk knap als vierde. Fleur Nijkamp had het in diezelfde wedstrijd zwaar en eindigde daardoor als achttiende.

In categorie drie kwamen drie Hanzerenners in actie en dit leverde een podiumplek op voor Ilse Grit. Ilse reed vanuit een groep van vijftien alleen naar de twee koplopers toe, maar werd uiteindelijk in de eindsprint afgetroefd door Nederlands kampioen Maaike van der Duin. Ruth van Hulst en Samira van Zuthem eindigden in diezelfde categorie respectievelijk als 16e en 25ste. In de overige categorieën kwamen de Zwolse renners niet tot podiumplaatsen. Phaedra Krol zat in haar categorie wel lang van voren, maar was lichamelijk nog niet in staat om in de massasprint een rol van betekenis te kunnen spelen.

Wielrennen, Hanzerenners Zwolle, Mickey Nijkamp, Phaedra Krol, Ilse Grit, Jurre Grit, Fleur Nijkamp

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws