Hanzerenners ontbreekt in Ster van Zwolle

| 17-02-2015

In tegenstelling tot de afgelopen jaren verschijnt Hanzerenners Zwolle volgende week zaterdag niet aan de start van de wielerklassieker Ster van Zwolle. De club wilde maar wat graag meedoen, maar een gebrek aan capabele wielrenners maakt het onmogelijk. De elite-afdeling staat even op een laag pitje. “Er zijn te weinig renners en daarom was het een te groot risico om te investeren. Het kost je toch veel geld”, laat ploegleider Wim Mensink weten.

© Annet van Raalten

Daar waar de Ster van Zwolle voor vrijwel het gehele peloton geldt als de start van het nieuwe seizoen, was dat voor de elite-ploeg van Hanzerenners Zwolle in het verleden wel anders. De Ster gold voor hen direct als hoogtepunt van het seizoen. Een wedstrijd in en rondom de eigen stad, specialer kan natuurlijk niet. Zaterdag 28 februari staat de 55ste editie op het programma, maar ditmaal zonder de inbreng van de Zwolse wielerclub. “Dat wordt even wennen, maar uiteraard gaan we wel gewoon langs het parcours staan. Er is een aantal oud-Hanzerenners dat meedoet, waaronder mijn zoon Rick. Zij verdienen onze steun”, vertelt Mensink.

Door het vertrek van de nodige renners is het Hanzerenners Zwolle niet gelukt om de elite-afdeling in stand te houden. Of het aanbod daarmee voorgoed verleden tijd is, dat durft Mensink niet te zeggen. “Het is met pijn in het hart, laat dat duidelijk zijn. Maar in de wielerwereld maakt men al de overgang, alleen voor een ander broekje en shirtje. Of we later terugkeren, dat weet ik niet. Voor nu lukte het gewoon niet”, aldus een balende Mensink, die op zijn fiets de koers gaat volgen. “Hier en daar een beetje afsteken, ik ga me wel vermaken. Al is en blijft het op een aparte manier. Dat zeker.”

Wielrennen, Ster van Zwolle, Hanzerenners Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws