Hanzerenners levert twee kampioenen af

| 19-01-2015

Jette de Groot en Miguel van Tintelen, wielrenners van Hanzerenners Zwolle, hebben zaterdag hun Nederlandse titels veldrijden geprolongeerd. In categorie 2 was Jette de Groot te snel voor haar concurrenten en in categorie 4 bleek Miguel van Tintelen opnieuw de sterkste. De Zwolse Carmen van der Veen van wielervereniging Noordwesthoek greep de titel in categorie 3 voor meisjes.

De Zwolse inbreng tijdens het NK veldrijden voor de jeugd viel al vroeg op de zaterdag te aanschouwen. Categorie 2 voor meisjes begon net voor 10.30 uur en direct was er al het eerste succes. Jette de Groot, ook vorig jaar winnares van het NK, bleek ditmaal opnieuw de sterkste. Zij bleef Carmen Ziemerink en Nance van der Drift voor en mocht zodoende plaatsnemen op het hoogste ereschavot. Loes Nomden eindigde in diezelfde wedstrijd als achtste. In de daaropvolgende race was het de beurt aan Brent Nijboer. Zijn eerste seizoen in het veld leverde uiteindelijk een twaalfde plaats op, waarmee hij zichzelf knap in de bovenste helft van de uitslag terugvond.

In categorie 4 voor jongens viel vervolgens de volgende Nederlandse titel te noteren. Miguel van Tintelen begon als regerend kampioen aan de wedstrijd en liet zien dat hij die titel niet voor niets droeg. Ook zaterdag kwam de jonge Hanzerenner als eerste over de meet, waardoor hij nog een jaar in de kampioenstrui mag rijden. In categorie 4 voor meisjes behaalde Willemijn Prins een keurige vierde positie. Isa Nomden werd negende en Cecilia van Zuthem moest het doen met een twaalfde positie. Julius de Groot (27ste), Jurre Grit (31ste) en Marco Veldkamp (40ste) vielen in categorie 5 niet in de prijzen en dit gold ook voor Samira van Zuthem. In categorie 6 voor meisjes werd zij uiteindelijk negentiende.

Wielrennen, Hanzerenners Zwolle, Jurre Grit, Jette de Groot, Miguel van Tintelen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws