Hanzerenners klaar voor NK op de baan

| 24-12-2013

“Ik heb er heel veel zin in en hoop op mooie klasseringen.” Dat zegt Hanzerenner Maaike Brandwagt, die van vrijdag 27 tot en met maandag 30 december deelneemt aan het NK baanwielrennen in Omnisport Apeldoorn. Naast Brandwagt is uiteraard ook de Zwolse Kirsten Wild van de partij en komen de Hanzerenners Rick Mensink en Phaedra Krol in actie.

Voor Maaike Brandwagt wordt het een druk weekend, want zij neemt in de categorie nieuweling-meisjes aan maar liefst vijf onderdelen deel. De 15-jarige Zwolse werd half november samen met Maaike Boogaard, Arianna Pruisscher en Hetty van de Wouw Nederlands kampioen op de ploegenachtervolging en wil zich nu graag individueel bewijzen. “Het is moeilijk om mijn kansen in te schatten, maar ik ga er volledig voor. Hopelijk is het een voordeel dat het NK op mijn ‘eigen’ baan wordt gehouden”, zegt Brandwagt, die dagelijks traint op de wielerbaan in Apeldoorn. “Ten opzichte van andere banen in Nederland rijdt deze baan zwaarder, mede omdat het hout jonger is. Lastig voor diegenen die dat niet gewend zijn. Daarnaast weet ik natuurlijk precies hoe de baan loopt, daar zit immers ook nog wel het nodige verschil in.”

Het NK begint voor Brandwagt vrijdag met de 500 meter tijdrit en de puntenkoers. Zaterdag wacht de individuele achtervolging (2 kilometer). De keirin staat zondag op het programma. En maandag 30 december sluit de Hanzerenner het NK af met de scratch. “Ik kijk het meeste uit naar de puntenkoers en de scratch. Dat vind ik leuke onderdelen. Op die onderdelen moet je ook tactisch sterk zijn.” Meer info en het volledige programma van het NK baanwielrennen is te vinden op www.nkbaanwielrennen.nl.

Wielrennen, Kirsten Wild, Omnisport Apeldoorn, Rick Mensink, Hanzerenners Zwolle, Maaike Brandwagt, Phaedra Krol

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws