Hanzerenners heeft selectie voor Ster rond

| 28-02-2017

Hanzerenners Zwolle heeft de selectie voor de Craft Ster van Zwolle helemaal rond. Ploegleider Hans Reints nam tien wielrenners op in zijn voorlopige selectie, waarvan er nog twee af moesten vallen. Uiteindelijk is die keuze gevallen op Remy Reints en Rik Jansen. “We hebben een mooie, gemotiveerde groep. Ik hoop dat we onderdeel zijn van een vroege ontsnapping”, zegt ploegleider Reints.

Pim Poortinga, Simon Broekhuis, Job Broekhuis, Tino Oosterlaar, Paul Talens, Kamiel Vleming, Heini Koornberg en Thijs Bodeüs. Dat zijn de mannen die zaterdag de kleuren van de Hanzerenners gaan verdedigen. En ze zijn in vorm, zo denkt Reints. “Afgelopen weekend reden we in Sleen een soort trainingsklassieker. Dat was een plaatselijke omloop, die ging over rondes van 12 kilometer. Daar eindigden er twee in de voorste groep. Heel mooi”, stelt de ploegleider, die daarom ook ambities heeft. Niet om te winnen, maar wel om de clubkleuren zo goed als mogelijk te laten zien. “Dat is goed voor de sponsoren en mooi voor onszelf. Als we er zoveel mogelijk aan de finish krijgen en eentje hoog in de uitslag, dan ben ik tevreden.”

De 57ste editie van de Craft Ster van Zwolle start zaterdag om 12.00 op het Grote Kerkplein. Na een koers over 180 kilometer is rond 16.15 uur de Ceintuurbaan decor voor de finish. Reints: “Het is lastig om te zeggen wat voor koers het wordt. Het weer is vaak bepalend en dat blijft afwachten. Al lijkt het erop dat er veel wind zal staan.”

Wielrennen, Ster van Zwolle, Hanzerenners Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws