Hanzerenners drie regiokampioenen rijker

| 02-07-2011

De jaarlijkse jeugd regiokampioenschappen zijn voor Hanzerenners Zwolle zeer goed verlopen. Onder prima omstandigheden werd donderdag bij de Wijthmenerplas volle bak gereden voor de prijzen. In totaal hadden zich 58 renners ingeschreven, verdeeld over vier categorieën. De renners moesten een tijdrit en een criterium rijden. Op basis van deze twee ritten werd het klassement opgemaakt. De kampioenschappen werden door veel jonge Hanzerenners aangegrepen om hun eerste ervaringen in een wedstrijd op te doen.

© Wim Mensink

In categorie 8- en 9-jarigen stonden naast de plaatselijke favorieten Ilse Grit en Mickey Nijkamp nog zes renners aan de start. Jurre Grit, broertje van Ilse, opende het kampioenschap door als eerste te starten in de tijdrit. De favorieten Ilse en Mickey maakten hun favorietenrol waar en eindigden zowel in de tijdrit als in het criterium op de eerste en tweede plaats. Ilse werd regiokampioen en Mickey werd verdienstelijk tweede.

© Wim Mensink

Bij de 10- en 11-jarigen kwamen maar liefst 25 renners aan de start. Tamara van der Horst en Bram Prins van de Noordwest Hoek waren naast Hanzerenner Phaedra Krol favoriet voor de titel. Phaedra deed goede zaken in de tijdrit door deze te winnen. In het criterium ontstond al snel een kopgroepje van vijf renners, waaronder de drie favorieten. De vijf bleven tot en met de laatste ronde bij elkaar, waardoor de eindsprint moest bepalen wie zich regiokampioen mocht noemen. Tamara won de sprint, waardoor ze genoeg punten had om als kampioen gehuldigd te worden. Phaedra werd in het klassement knap tweede voor Bram.

© Wim Mensink

De 12- en 13-jarigen gingen met tien renners, waaronder drie Hanzerenners, van start. Vooraf werd Hanzerenner Maaike Brandwagt als topfavoriet gezien. De tijdrit kwam dan ook zoals verwacht op naam van Maaike. In het criterium sprongen in de eerste ronde acht renners weg. Maar na een lange achtervolging wist Hanzerenner Tim van Heerde, die zijn eerste wedstrijd reed, nog aansluiting te vinden. De negen bleven bij elkaar en in de eindsprint wist Maaike met een tweede plaats haar titel veilig te stellen. Tim Naberman en David van Dam stonden naast Maaike op het podium.

© Wim Mensink

De regiokampioenschappen werden afgesloten door de 14-, 15- en 16-jarigen. Hanzerenner Harro Groeneveld werd in de tijdrit zeer knap tweede achter de favoriet Corne ten Hove van de IJsselstreek. In het criterium sprongen na een aantal kleine aanvallen Corne ten Hove en Aleid Klompmaker weg uit het peloton. De twee wisten de voorsprong gestaag uit te bouwen. Harro probeerde het gat nog dicht te rijden, maar bleef zweven tussen de koplopers en het peloton. Een paar ronden voor het einde kreeg Corne materiaalpech waardoor hij de wedstrijd moest verlaten. Aleid bleef alleen over en won met een ronde voorsprong op het peloton. Harro werd op enige afstand tweede, waardoor Harro zich een jaar lang regiokampioen mag noemen. Naast Harro stonden Dennis Kruisweg (zilver) en de tweede Hanzerenner Oddero Nijkamp (brons) op het podium.

Uitslagen Hanzerenners:
Categorie 8 en 9 jaar
Ilse Grit 1e
Mickey Nijkamp 2e
Jurre Grit 5e
Joost Dekkers 6e (met val)
Simon Vreman 8e

Categorie 10 en 11 jaar
Phaedra Krol 2e
Ferron Homan 8e
Stijn Castrop 12e
Bas Dijkslag 15e
Mathijs Bolhuis 17e
Caya Krol 18e
Joël van der Vegte 20e
Jarno Born 21e
Sem Bartels 22e
Ard Stuiver 23e
Michiel Schouten 24e

Categorie 12 en 13 jaar
Maaike Brandwagt 1e
Tim van Heerde 6e
Elisa Klaassen 10e

Categorie 14, 15 en 16 jaar
Harro Groenveld 1e
Oddero Nijkamp 3e
Kirsten Niekolaas 8e
Leon Alberts 9e
Bas Ester 10e
Jeroen van Langevelde 13e (opgave criterium)
Loes Adegeest 14e (opgave criterium)
Marcel van Harten 15e (geen deelname tijdrit)

Wielrennen, Hanzerenners Zwolle, Maaike Brandwagt, Mickey Nijkamp, Phaedra Krol, Ilse Grit, Harro Groeneveld

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws