Hanzerenner Mensink wint eerste klassieker

| 26-02-2012

De junioren van Hanzerenners Zwolle hebben zaterdag in het Belgische Hamont Achelt hun eerste klassieker van het seizoen bekroond met een knappe zege. Met zeven renners aan het vertrek van de Beverbeek Classic kon bijna de hele ploeg de benen eens testen tegenover junioren uit België, Duitsland en Nederland. En dat het met die benen wel goed zat bewees onder andere Rick Mensink uit Zwolle. Al meteen na de neutralisatie plaatste hij een demarrage en die hield stand. Zijn enige medevluchter wist hij in de sprint te kloppen.

Een kamikazeactie, werd vanuit de ploegleiding geroepen toen Rick Mensink al vroeg in de koers over 88 kilometer erop uit trok. Niets bleek minder waar. Mensink kreeg één renner in zijn ontsnapping mee en al snel pakten zij een voorsprong van twintig seconden. Ondanks een achtervolgend vijftal, waar Bas Tietema als ploeggenoot de kansen van Rick knap verdedigde, pakte het tweetal op enig moment bijna twee minuten op het jagende peloton dat de benen beslist niet stil hield.

Halverwege de wedstrijd liep de voorsprong van het tweetal toch terug tot ongeveer een minuut, waardoor het peloton weer in een goede afloop begon te geloven. De Hanzerenners hadden echter controle over de wedstrijd. Diederik Tuin, Maikel Bos en Henk Klein Tijssink reden zeer attent en slaagden erin alle tegenaanvallen te pareren. Door hun oplettende rijden wist Mensink zijn voorsprong toch weer met vijftien seconden te vergroten. Het tweetal bleef weg en moest samen uitmaken wie de eerste klassieker van 2012 op zijn naam ging zetten.

Op één kilometer voor de streep kreeg Rick Mensink de eerste aanval te verwerken. Zijn tegenstander probeerde te demarreren, maar Mensink wist dit prima op te vangen en zat vlot weer op het wiel van zijn medevluchter. Op 300 meter van de streep ging de Zwollenaar zelf de sprint aan en daarin bleek hij duidelijk de sterkste. Na een vluchtpoging van 88 kilometer passeerde hij als eerste de finish. In de sprint van het peloton eindigden de vier overgebleven Hanzerenners als veertiende (Bas), negentiende (Henk), 32ste (Maikel), en 40ste (Diederik). Met vijf van de zeven renners aan de finish, de dagzege en winst in het ploegenklassement, kenden de junioren van Hanzerenners een prima eerste wedstrijd.

Wielrennen, Rick Mensink, Hanzerenners Zwolle, Henk Klein Tijssink, Bas Tietema, Maikel Bos, Diederik Tuin

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws