Hanzerenner Heini Koornberg 82ste in Ster

| 23-02-2019

Heini Koornberg heeft zaterdag als enige Hanzerenner de finish gehaald van de 59ste editie van de Craft Ster van Zwolle. De 40-jarige Zwollenaar reed een sterke wedstrijd en passeerde op de Ceintuurbaan in Zwolle uiteindelijk als 82ste de streep. Clubgenoot Simon Broekhuis kon de thuishaven eveneens ruiken, maar hij vond zijn Waterloo bij Kampen.

Kamiel Vleeming, Simon Broekhuis, Martijn Logtenberg en Heini Koornberg - © Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Het doel van de acht clubrenners van Hanzerenners Zwolle was om de finish te halen, maar dat bleek voor zeven van de acht heren een brug te ver. Zwollenaar Raymond Koch moest als eerste de remmen dichtknijpen. “Ik had een zeer slechte dag”, reageert de 39-jarige Koch, die weinig geluk kende in de eerste kilometers. “Er waren in de beginfase heel veel valpartijen en op de Bremmelerstraat richting Heino zat ik achterin en stond ik bij een valpartij met mijn voeten aan de grond. Vervolgens ben ik met Tijmen Eising van VolkerWessels-Merckx nog wel teruggekomen, maar daarna ging ik ‘op het kantje’ eraf. De Lemelerberg was mijn laatste wapenfeit”, aldus Raymond Koch.

Voor Zwollenaar Martijn Logtenberg verliep de koers beter. “Het was echt lachen”, stelt Logtenberg tevreden. De 49-jarige Hanzerenner had voor de start van de Ster van Zwolle geen idee wat hij kon verwachten, maar hield zich meer dan honderd kilometer knap staande. “Bij Ommen was het nekkie eraf. Ik had mijn batterij goed opgeladen, maar bij Ommen was hij echt leeg. Het tempo ging daar omhoog naar 55 kilometer per uur, toen trok ik het echt niet meer”, aldus de oudste deelnemer, die op de fiets enorm heeft genoten. “Het was een mooie ervaring. Ik heb gestreden voor wat ik waard was”, zegt de Zwollenaar, die nog geen idee heeft of hij volgend jaar weer van de partij is. “Bij de Ster voor masters wellicht.”

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
Wielrennen, Ster van Zwolle, Hanzerenners Zwolle, Raymond Koch

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws