‘Hanzecup zeker voor herhaling vatbaar’

| 13-08-2013

“Gezellig en absoluut voor herhaling vatbaar.” De organisatie van de Hanzecup kijkt zeer tevreden terug op de eerste editie van het voetbaltoernooi. Op de velden van HTC streden afgelopen weekend zes dames- en vier herenteams om de prijzen. Bij de dames ging de eerste prijs naar de hoofdmacht van Be Quick ’28, die onder andere de topklassers DTS Ede en Wartburgia achter zich hield. En de hoofdprijs bij de heren ging naar Hellas Sport uit Zaandam.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In 2008 stopte HTC met de jarenlange traditie van het Hanzestad Zwolle Toernooi, maar onder de naam Hanzecup werd deze traditie afgelopen weekend op sportpark De Pelikaan in ere hersteld. “De wedstrijden waren leuk om naar te kijken en ondanks het feit dat de wedstrijden slechts 25 minuten duurden werd er lekker veel gescoord”, vertelt organisator Annelies Martijn, die zelf ook de nodige ballen uit het net mocht vissen. Als keepster van HTC hoefde zij zich tijdens de Hanzecup immers niet te vervelen. In het sterke deelnemersveld eindigde de Zwolse hoofdklasser uiteindelijk als zesde en tevens laatste. “Het toernooi verliep voor ons inderdaad niet heel gunstig, maar ter voorbereiding op de competitie zijn dit soort wedstrijden natuurlijk ideaal. Laten we het er maar op houden dat wij voor de Fair Play-cup gingen. Al hebben we die ook niet gewonnen”, grapt Martijn.

Sportief gezien verliep het toernooi voor keepster Annelies Martijn dus niet naar wens, maar samen met haar mede-organisatoren is ze super tevreden over het verloop van het toernooi. “We hebben het gehele toernooi geen negatieve geluiden gehoord en na afloop gaven de teams allemaal aan dat ze volgend jaar graag terugkomen. Dus we kunnen stellen dat dit een mooi begin was en volgend jaar gaan we proberen het toernooi verder uit te bouwen met nog meer teams”, aldus Martijn, die tot slot nog graag even wil benadrukken dat er voorafgaand aan het toernooi géén onduidelijkheid is geweest met betrekking tot het gebruik van de velden op sportpark De Pelikaan. “Alles is in goed overleg gegaan met de gemeente en als organisatie hebben wij zelf bepaalde keuzes gemaakt.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Sportpark De Pelikaan, HTC, Hanzecup

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws