Hans Lindeboom zegeviert in nieuw PR

| 18-09-2011

BB-loper Hans Lindeboom heeft zaterdag de 10 kilometer in Hattem op zijn naam geschreven. Hij liep een nieuw persoonlijk record van 33 minuten en 19 seconden, maar hij kreeg de overwinning zeker niet cadeau.

“Vooraf hadden we afgesproken om niet vanaf het begin hard te lopen, maar dat liep even iets anders. Andre Plette van Isala ‘96 trok er de eerste kilometers flink aan en daarna nam de latere nummer twee Edwin Slijkhuis uit Epe het over. Halverwege kwamen we door in 16.50. In de slotkilometers liep ik langzaam weg bij Edwin en kon ik de laatste kilometer nog flink versnellen”, aldus een tevreden Hans Lindeboom.

Op een keurige vierde plaats finishte Arne Mulder in een nieuw PR van 35.28. Hij was erg blij met de verbetering van zijn beste tijd met ruim een halve minuut. Erik Slomp finishte in 36.37 vlak voor Mark Hakbijl: 37.06. En verder bereikten ook de BB-lopers Leroy Olthof (40.42), Daniel Gouw (41.00), Sjoerd van Westerop (41.38) en Edwin Middelveld (44.27) de finish. Laatstgenoemde scherpte zijn PR met ruim 45 tellen aan.

Op de halve marathon in Hattem liepen drie BB-lopers mee. Henry Visscher startte te voortvarend en kwam in het laatste gedeelte de man met de hamer tegen. “Ik liep de eerste drie kilometer in de kopgroep mee en dat brak me op in de rest van de race. Ondanks dat zit het met mijn basis wel goed, want ik finishte negentien tellen boven mijn PR van dit jaar.” Arend Jan van de Hoek en Stef Riemens liepen - in voorbereiding op de marathon van Eindhoven - een vlakke race net onder marathon tempo. Na afloop waren ze zeer tevreden. Arend Jan finishte na 1:27.58 en Stef finishte bij de masters op een derde plaats na 1:26.16.

Atletiek, Hardlopen, BB-lopers, Hans Lindeboom, Arne Mulder, Henry Visscher, Erik Slomp

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws