Hans Lindeboom wint Stadshagen Run

| 16-10-2010

Ondanks een frisse najaarswind is de Stadshagen Run zaterdag - met een recordaantal deelnemers - zeer goed verlopen. BB-loper Hans Lindeboom van de Zwolse atletiekvereniging PEC 1910 maakte zijn favorietenrol meer dan waar. Hij won de 10 kilometer in een fraaie tijd van 33 minuten en 48 seconden. Daarmee was Hans 2 minuten en 10 seconden sneller dan vorig jaar op hetzelfde parcours.

© Annet van Raalten

Vijftig seconden na de winnaar kwam Zwollenaar Joep Emmen (34.38) over de finishlijn. Kort daar weer achter werd Simon Visser (34.44) uit Kampen derde. Naast Hans Lindeboom gingen er in Stadshagen nog vijf BB-lopers van start op de langste afstand. Zo doorbrak Bertus Gazenbeek voor het eerst de 40 minuten grens. Vanwege een pr van 39.44 kwam hij met een brede glimlach bij de finish. Hans Wieltink liep in een mooi opgebouwde race naar 40.27. Peter Gils liep een fraai persoonlijk record: 42.19. En ook Jurjen Folkersma liep een pr. Na een bliksemstart kwam hij uit op 43.13.

Bij de dames ging BB-loper Lieve Tollet van meet af aan kop en won haar race onbedreigd met ruime voorsprong in 42 minuten en 16 seconden. Achter de Zwolse kwam Jeannet Leppink-De Haan (43.53) als tweede vrouw over de streep. Tieneke de Jong-Brouwer volbracht haar tien kilometer in 44 minuten en 14 seconden en werd daarmee derde. Op de 5 kilometer ging de zege bij de mannen naar Gerben van Vilsteren. De Zwollenaar deed er 16 minuten en 50 seconden over. Jikke Bolman uit Deventer ging er bij de vrouwen met de hoofdprijs vandoor op de 5 kilometer. Zij finishte na 20 minuten en 48 seconden.

© Annet van Raalten

Klik hier voor een videoreportage van de Unicef Stadshagen Kids Run

Atletiek, PEC 1910, Hardlopen, Unicef, BB-lopers, Hans Lindeboom, StadshagenRun, Joep Emmen, Lieve Tollet

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws