Handhaving voor Regio Zwolle Volleybal

| 19-03-2017

Regio Zwolle Volleybal heeft het voor elkaar: lijfsbehoud in de eredivisie. Op bezoek bij Oskam Taurus had de Zwolse formatie genoeg aan een punt, maar dat werden er op overduidelijke wijze ‘gewoon’ drie. Het eindigde in 0-3 (15-25, 23-25 en 20-25). “We waren vanaf het begin beter en hebben het wederom goed gedaan. We zijn eigenlijk niet in de problemen geweest”, vindt trainer Redbad Strikwerda.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Een punt was benodigd om handhaving te bewerkstelligen en dat had Regio Zwolle Volleybal binnen de kortste keren voor elkaar. De eerste set ging met 15-25 naar de Zwollenaren, waarna de tweede set iets moeizamer verliep. Toch ging ook die naar Regio Zwolle, de 23-25 setzege was genoeg om een klein feestje te kunnen vieren. “Op dat moment zag je wel blijdschap, maar ze waren ook zeer content met de 0-3 overwinning. Het was goed om te zien dat de speelsters het gewoon over de streep trokken”, zegt Strikwerda, die de derde set met 20-25 naar Regio Zwolle zag gaan. Een klinkende overwinning. “Ik heb amper gewisseld, alleen aan het einde van de sets. Het ging goed, dus dat was niet nodig.”

Door de zege eindigt Regio Zwolle Volleybal bovenaan in de degradatiepoule. Een mooi resultaat, al had de ploeg liever meegedaan in de kampioenspoule. Dat was immers de doelstelling. “Het is duidelijk dat we de beste ploeg van deze poule zijn. We hebben drie wedstrijden op rij gewonnen en daar ben ik heel blij mee. De toekomst is nu begonnen, al willen we ook de volgende wedstrijd nog goed afsluiten. Vandaag hebben we in ieder geval goed gespeeld”, aldus Strikwerda.

Volleybal, Redbad Strikwerda, Regio Zwolle Volleybal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws