Handhaving voor herenteam Westenholte

| 21-04-2012

Het is groot feest bij volleybalvereniging Bas Autowas Westenholte. Op de laatste dag van de competitie heeft het eerste herenteam zich gehandhaafd in de eerste divisie. Op bezoek bij het al gedegradeerde Lycurgus 3 moest de ploeg van coach Barry Kiel winnen om definitief veilig te zijn en dat deed het overtuigend: 0-4. “Het is hier feest in de kantine, want we hebben wat te vieren”, laat Kiel in een eerste reactie weten. “We zijn erg opgelucht en blij dat we geen extra wedstrijden tegen degradatie hoeven te spelen.”

In Groningen moest Westenholte er flink aan trekken. Lycurgus bood veel weerstand en maakte het de Zwollenaren erg moeilijk. “De eerste twee sets waren zwaar en spannend”, had Barry Kiel gezien. “De eerste set wonnen we met 25-27 en de tweede ging met 21-25 naar ons. Daarna was het verzet gebroken en zijn we niet meer in de problemen geweest. Aan onze overwinning was uiteindelijk niets af te dwingen, wij hebben de hele wedstrijd op voorsprong gestaan. Wel hadden we in de derde en vierde set moeite om geconcentreerd te blijven, maar uiteindelijk hebben we de partij met 18-25 en 17-25 relatief simpel uit kunnen spelen.”

Terugkijkend op het verloop van het seizoen is Kiel tevreden. “Aan het begin van het jaar mikten we op een hogere klassering, maar gezien het seizoensverloop en de vele blessures waar wij mee om moesten gaan, hebben we het goed gedaan. We spelen op de laatste dag nog tegen een plek om degradatiewedstrijden, maar zijn nog heel positief geëindigd op een zesde plek.” Volgend jaar nieuwe kansen voor de Zwolse coach, die wel te maken krijgt met een verloop van spelers. “Er gaan vijf spelers weg of stoppen”, aldus Kiel, die zelf wel als coach aanblijft. “Mits er een nieuwe spelverdeler komt.”

Volleybal, Volleybalvereniging Voorsterslag

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws