Handbike clinics rond De Vogellanden

| 02-04-2015

SportService Zwolle, Hanzerenners Zwolle en Toerclub Swolland verzorgen vanaf dinsdag 14 april driemaal een handbike clinic. Op de parkeerplaats van revalidatiecentrum De Vogellanden zijn zowel recreatieve als competitieve handbikers welkom. Aan de hand van een deskundig trainer van de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie gaan zij aan de slag met verschillende technieken.

Handbiken behoort in Nederland tot één van de sporten die steeds meer groeien. Veel mensen beoefenen de sport individueel, waarbij zelfstandig groepjes worden gecreëerd om gezamenlijk te fietsen. “Via deze clinics willen we de eerste aanzet geven voor een structurele trainingsgroep”, vertelt Loes Boetes van SportService Zwolle. “Zes handbikers vanuit De Vogellanden gaven aan erg graag een vaste trainingsgroep te creëren, om zo samen te kunnen sporten. Zodoende hebben wij contact opgenomen met de Zwolse verenigingen Hanzerenners Zwolle en Toerclub Swolland.”

De drie clinics vinden plaats op dinsdag 14 en 28 april en op dinsdag 12 mei. Er wordt gestart om 19.00 uur en al met al zijn de deelnemers zo’n twee uur bezig. Het eerste uur worden er verschillende oefeningen gedaan, waarna er het laatste uur een tocht wordt gefietst. Zowel aankoppel als vastframe handbikers zijn welkom. “Materiaal is beschikbaar via de KNWU en het dragen van een helm is tijdens de clinics verplicht.” Aanmelden voor de clinics is gratis en kan door een mail te sturen naar l.boetesno@spmsportservicezwolle.nl of door contact op te nemen via 038-4236686.

SportService Zwolle, Toerclub Swolland, Fietsen, De Vogellanden, Hanzerenners Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws