Handbalsters winnen strijd om plaats drie

| 08-03-2016

De handbaldames van SV Zwolle zijn er zaterdagavond in geslaagd om de derde plaats te bemachtigen. In een onderling duel met directe concurrent Ha-STU speelden de Zwollenaren niet hun beste wedstrijd, maar toch was het voldoende om met een 26-22 overwinning aan de haal te gaan. De heren van SV Zwolle gingen met 24-28 onderuit bij angstgegner Duiven.

De dames van SV Zwolle traden zaterdag gehavend aan. Wintersport, pijntjes en ziekte gooiden aanzienlijk roet in het eten. Toch begon de ploeg sterk aan het duel met Ha-STU. Door een mooie goal van Nienke Reumer werd het al snel 1-0, waarna de dames rap uitliepen naar een 9-3 voorsprong. Bij rust was het, mede door drie goals van de 16-jarige Renee Lutolo Ndombaxi, 14-10 en die marge werd in het tweede bedrijf niet meer uit handen gegeven. Ha-STU naderde nog wel tot op een punt, maar op 21-20 vond SV Zwolle het wel mooi geweest. Mede door goals van Marissa Hersevoort, de gezusters Van der Giessen en Lutolo Ndombaxi won SV Zwolle uiteindelijk met 26-22. Daardoor staat het nu alleen op plaats drie.

Voor de herenformatie van SV Zwolle wordt het nog een hels karwei om de derde plaats te bemachtigen. In de strijd om die positie namen de Zwollenaren het zondag op tegen Duiven. Een tegenstander waar Zwolle het altijd lastig mee heeft en zo ook dit keer. Door weinig communicatie in de Zwolse verdediging en collectief falen nam Duiven al snel een 2-8 voorsprong. Voor de rust wist SV Zwolle die schade nog enigszins te herstellen (11-16), maar in de tweede helft lukte het niet meer om langszij te komen. Even leek het door treffers van Bart Kroeze en Robert ter Stege de goede kant op te gaan, maar van een zege kwam het niet meer. Duiven pakte een 24-28 overwinning, waardoor de Zwollenaren alle zeilen bij moeten zetten om zich nog te mengen in de strijd om plaats drie.

Handbal, SV Zwolle Handbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws