Handbalsters winnen ook van concurrent

| 16-10-2017

De handbalsters van Travelbags/HV Zwolle hebben zondag ook de wedstrijd tegen concurrent Heeten met een overwinning afgesloten. Onder aanvoering van keepster Taylor Onderberg en goalgetter Floor Lensing werd Heeten met een duidelijke 32-25 nederlaag terug naar huis gestuurd. Voor de mannen van HV Zwolle was het een minder succesvol weekend. Zij verloren met 24-21 van Erica '76.

© Barbara Timmermans

De Zwolse dames waren voor zondag nog ongeslagen en het lukte om die status te behouden. HV Zwolle begon sterk aan het treffen met Heeten, verdedigde als een blok en daardoor kwam Heeten totaal niet in haar eigen spel. De wedstrijd verliep vlekkeloos en mede door een fantastische Taylon Onderberg ging Zwolle uiteindelijk met een zege aan de haal. Floor Lensing pikte nog haar doelpuntjes mee en zo won HV Zwolle met liefst 32-25 van haar concurrent. Volgende week genieten de dames van een vrij weekend, waarna ze een week later in actie komen tegen ABS. Die wedstrijd in Bathmen start om 12.20 uur.

De heren van Travelbags/HV Zwolle kenden minder succes. Zij gingen op bezoek bij Erica '76 in Dieren en kwamen daar in eerste instantie nog aardig mee. Bij rust keken de Zwollenaren tegen een 12-11 achterstand aan en die marge bleef lang in stand. Mohammad Al Krad kwam goed los en ook nieuweling Maarten Brom droeg zijn steentje bij, maar het lukte maar niet om langszij te komen. Op 19-18 kropen er toch weer slordigheden in het Zwolse spel en daardoor kreeg Erica de kans om weg te lopen. Ook uit tijdstraffen bij de tegenstander haalde HV Zwolle geen voordeel, waardoor het uiteindelijk met 24-21 onderuit ging.

Handbal, HV Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws