Handballers zoeken naar versterkingen

| 26-09-2017

Voor de handballers van Travelbags/HV Zwolle start zondag de expeditie in de eerste klasse, maar helemaal klaar is de ploeg nog niet. Een voorbereidingsperiode van anderhalve maand was genoeg om de huidige spelers klaar te stomen, maar er wordt nog altijd gekeken naar versterkingen. “Dat is lastig in het herenhandbal”, weet Zwolle-trainer Frans Ruth.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Ruth is vanaf dit seizoen alleenheerser bij HV Zwolle, want in tegenstelling tot vorig seizoen neemt hij nu ook de coaching tijdens wedstrijden voor zijn rekening. Vorig seizoen was die rol nog in handen van Daniëlle ter Haar, maar na haar vertrek nam Ruth het hele takenpakket voor zijn rekening. Zijn vuurdoop is direct pittig, want HV Zwolle promoveerde naar de eerste klasse en moet dus aan de bak. Dat de Zwollenaren meer weerstand gaan krijgen, staat voor Ruth als een paal boven water. “We gaan echt wel wedstrijden verliezen, maar dat is helemaal niet erg. We willen dit seizoen in de eerste klasse blijven en een leerproces op gang brengen. Dan kunnen we volgend seizoen wel eens omhoog gaan kijken.”

Die voorzichtigheid komt vooral voort uit het feit dat hij zijn ploeg nog moet zien groeien. “We hebben een aantal leuke jongens, die echt wel iets kunnen. Maar ik vind dat we technisch nog heel veel te leren hebben, zoals ze dat zo mooi zeggen. Voor de korte termijn zijn we nog op zoek naar één of twee spelers van buitenaf, ook omdat aanvulling vanuit de jeugd nog wel een jaar of vier op zich laat wachten. Dus als dat nog lukt, zou dat mooi zijn”, zegt Ruth, die al wel enkele spelers uit het tweede team inpaste. Zij kregen de kans om zichzelf te bewijzen. “Die kans moet je dan grijpen, door te laten zien dat je een stap hogerop wil. Dat is goed gegaan, al moeten ze nog wel veel leren. Maar goed, als alles perfect is, dan kun je als trainer inpakken. We zijn er in de breedte wel sterker op geworden, vind ik.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het avontuur in de eerste klasse begint zondag met een uitwedstrijd in en tegen Duiven. Ruth verwacht dat zijn ploeg goed voor de dag komt, want de voorbereiding verliep prima. “We moeten het voorlopig met deze groep doen. Het is misschien ook wel wat fysieker, maar daar ben ik met deze jongens helemaal niet bang voor. Het is een mooie uitdaging. Als we in deze klasse blijven, dan hebben we in ieder geval aan mijn verwachtingspatroon voldaan.”

Handbal, HV Zwolle, Frans Ruth

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws