Handballers SV Zwolle sluiten af als vierde

| 11-04-2016

De heren van SV Zwolle Handbal hebben zondag de competitie met een overwinning afgesloten. De Zwollenaren hadden de handen vol aan het derde team van AHV Achilles, maar wisten uiteindelijk wel te winnen. Mede door zeven goals van zowel Bart Kroeze als Lesley Rigter was SV Zwolle met 27-24 te sterk. Zodoende sluit de Zwolse herenformatie de competitie af als nummer vier.

Meer dan een vierde plek zat er voor SV Zwolle Handbal dit seizoen niet in. In de tweede klasse noord-oost stonden de heren al lange tijd op die positie en tot het einde werd die plek vastgehouden. Zondag moest de ploeg winnen van Achilles om definitief de vierde plaats in handen te krijgen en dat lukte. In de eerste helft kwam Zwolle tot een maximale voorsprong van drie punten, maar bij rust was de stand toch gelijk: 13-13. Het tweede bedrijf was in eerste instantie voor SV Zwolle. Mede doordat keeper Arno te Wiele zijn doel een kwartier lang schoon hield, liep de Zwolse formatie uit naar een 21-13 voorsprong. In de slotfase kwam Achilles nog wel flink terug, maar de zege kwam niet meer in gevaar: 27-24.

Met de overwinning op Achilles komt er niet alleen een einde aan de competitie, maar ook aan het tijdperk SV Zwolle Handbal. De heren en dames spelen nog wel het bekertoernooi, maar in competitieverband was dit de allerlaatste wedstrijd onder de vlag van SV Zwolle. De club fuseert met SV Tyfoon en gaat op in HV Zwolle. “De heren willen hun dank betuigen aan een ieder die hen dit seizoen heeft gevolgd. Graag zien ze de interesse en steun terug in het nieuwe seizoen, waarin de heren onder de naam Travelbags HV Zwolle weer volle bak de strijd aangaan”, laat de club weten.

Handbal, SV Zwolle Handbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws