Handballers stunten, vrouwen op titelkoers

| 05-03-2018

De handbalheren van Travelbags/HV Zwolle hebben zondag voor een stunt gezorgd. De Zwolse ploeg nam het op tegen tegen koploper Cabezota en via een rake strafworp van Lesley Rigter werd de lijstaanvoerder in de slotseconde verslagen: 19-18. De dames van HV Zwolle wonnen dik van Heino en hebben nog één punt nodig voor de titel.

© Jan Burgman Fotografie

De heren van HV Zwolle hebben het dit seizoen lastig, maar gingen zondag op voor de stunt van het seizoen. Cabezota staat al lang bovenaan de ranglijst, maar liep in Zwolle tegen een nederlaag aan. Voor rust speelde de lijstaanvoerder nog een 7-11 voorsprong bij elkaar, die in de tweede helft als sneeuw voor de zon verdween. Met een treffer van Bart Kroeze begon Zwolle aan een inhaalslag. Het resulteerde met nog één seconde op de klok in een 18-18 gelijke stand. Op dat moment mocht HV Zwolle aanleggen voor een strafworp, het allerlaatste wapenfeit van de wedstrijd. Lesley Rigter nam de verantwoordelijkheid op zich, schoot raak, en zette daarmee de zaal op zijn kop: 19-18.

Dames op titelkoers
De dames van Travelbags/HV Zwolle hebben nog één overwinning nodig om het kampioenschap te kunnen vieren. De ploeg van trainer Lambert Bouwman speelde een uitwedstrijd bij Heino en daar werd het verschil al snel gemaakt. Met snelle aanvallen, individuele acties en door hard te werken in de verdediging, liep Zwolle voor rust uit naar 12-18, een marge die in de tweede helft alleen maar groter werd. HV Zwolle bleek met 22-38 een maatje te groot voor de opponent, waardoor aankomend weekend de titel kan worden binnengehaald. Tegenstander is dan naaste belager Groessen.

Handbal, HV Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws