Handballers starten met liefst drie trainers

| 25-09-2015

De handballers van SV Zwolle moeten er dit seizoen zelf wat van maken. Na het vertrek van de hoofdcoach Erwin van der Meij is er nog altijd geen vaste vervanger, waardoor de ploeg het moet doen met drie verschillende trainers. Op dinsdag staat Dylan Rivière voor de groep, terwijl Paul Blom de vrijdagtraining doet. De begeleiding tijdens wedstrijden is weer in handen van Daniëlle ter Haar.

© Annet van Raalten

Een hele mond vol, al die trainers. En dat voor maar één groep handballers. Toch voorziet Erwin van der Meij, dit seizoen als speler actief, geen problemen. “In principe hoeft het niet voor problemen te zorgen nee. Dylan Rivière doet op dinsdag kracht- en conditietrainingen en op vrijdag is het puur techniek. Dat is nu strikt gescheiden, maar dat is geen probleem. We doen hetzelfde, alleen los van elkaar”, zegt hij. De bedoeling van het Zwolse spelletje is ook niet veranderd. De gedachtegang is hetzelfde gebleven, de uitvoering daarmee ook. “Daardoor weet iedereen wat er gevraagd wordt. De spelers pakken het op, we bouwen er rustig op voort.”

Ten opzichte van vorig jaar zit de grootste verandering hem in het personeel. SV Zwolle had toen een eerste team van zestien spelers, waarvan een deel niet zozeer prestatief handbal hoefde te spelen. Inmiddels is er een tweede team en is het vlaggenschip puur prestatief. Een lekkere ontwikkeling, zo meent Van der Meij. “Dat is heel fijn. Het tweede speelt recreatief, terwijl het eerste het echt doet om te winnen. Een mooie scheiding.” Er mag komend seizoen dan ook meer verwacht worden van SV Zwolle. “We willen zo hoog mogelijk eindigen, dat is de doelstelling. Of de titel mogelijk is, dat weet ik niet, want er zit een aantal goede ploegen bij. Volgende week moeten we er klaar voor zijn. Dan starten we.”

Handbal, SV Zwolle Handbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws