Handballers spelen gelijk in tumultueus duel

| 26-03-2019

De handballers van Travelbags/HV Zwolle zijn zaterdag tegen Minerva niet verder gekomen dan een 24-24 gelijkspel. De Zwollenaren speelden in Gaanderen een tumultueuze wedstrijd, waarin een 15-19 voorsprong niet voldoende was om de zege over de streep te trekken.

© Laura Schutte

De Zwollenaren hadden in Gaanderen al binnen vijf minuten twee tijdstraffen aan de broek. Cirkelloper Hans Kan opende met een lob de score, maar daarna speelde Zwolle vier minuten in ondertal. Dat leidde tot een 5-1 achterstand en bij rust bedroeg de marge, mede door een keeperswissel bij Minerva, nog twee: 13-11. In de tweede helft kwam Zwolle wat meer op stoom. Beetje bij beetje liep de ploeg voorbij Minerva en door sterk spel werd het zelfs 15-19.

In een rumoerige slotfase, waarin een speler van Minerva een tik uitdeelde in het gezicht van een Zwollenaar, kwam de thuisploeg weer langszij, waardoor het uiteindelijk eindigde in 24-24. “Die tik had bestraft moeten worden. Respect voor de mannen die ervoor gezorgd hebben dat het niet uit de hand is gelopen”, meldt de club.

Handbal, HV Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws