Handballers HV Zwolle pakken een punt

| 05-12-2017

Het eerste herenteam van Travelbags/HV Zwolle heeft zondag een punt overgehouden aan het duel met concurrent Blauw Wit. Beide laagvliegers maakten er een spannende pot van, die uiteindelijk onbeslist eindigde: 20-20. De damesformatie van de Zwolse handbalvereniging speelde tegen middenmoter Artemis '15 en was met 30-17 duidelijk de betere.

© Jessica Tesselaar

Een belangrijke wedstrijd voor de heren, maar de ervaring leerde dat het vooral fysiek een zware pot ging worden. De Zwollenaren begonnen sterk aan het duel en mede door vier goals van Rik Talens stond er een 7-4 tussenstand op het bord. Een aantal wissels zorgde voor nieuwe energie in de aanval en dankzij doelpunten van Lesley Rigter en Luuk Broers wisten de heren met een 11-10 voorsprong te gaan rusten. Ook na de onderbreking bleef het spannend. In eerste instantie liep Zwolle uit naar 15-12, maar na een dip stond Blauw Wit met 16-19 voor. Toch lukte het nog om een punt over te houden aan de wedstrijd, want door mooie doelpunten van Mark Brijan en Lesley Rigter eindigde het in 20-20.

Damesploeg te sterk voor Artemis
De damesploeg van Travelbags/HV Zwolle boekte een simpele overwinning op middenmoter Artemis '15. In de eerste helft keken de Zwolse dames nog wel tegen een 2-4 achterstand aan, maar bij rust was het verschil al vier: 11-7. Na de rust bleef HV Zwolle de baas en kwam het niet meer in de problemen. Het eerste punt was nog wel voor Artemis, maar met snelle tegenaanvallen en het vrijspelen van de cirkel liep Zwolle uit naar een 30-17 overwinning.

Handbal, HV Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws