Handballers herstellen zich met ruime zege

| 07-03-2017

Na twee achtereenvolgende nederlagen hebben de handballers van Travelbags/HV Zwolle zondag weer weten te winnen. De ploeg kwam voor rust niet voorbij het derde team van Udi ’96, maar was uiteindelijk toch met 15-26 te sterk. De damesformatie van de Zwolse vereniging kon dat voorbeeld niet volgen en verloor met 27-19 van Duiven.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het waren moeilijke weken voor de herenploeg van HV Zwolle. De koploper ging tweemaal onderuit, waarna er ook nog eens twee weken van rust volgden. Mentaal een behoorlijke klus, maar toch kwamen de heren prima uit die rustperiode. Op bezoek bij Udi ’96 3 lukte het in eerste instantie niet om afstand te nemen, want bij rust was het 7-7. Tot 9-9 kon de opponent nog bijblijven, maar daarna was het raak. De snelle omschakeling, mooie break-outs en snelle aanvallen waren terug en mede daardoor liep Zwolle weg naar een 15-26 zege. Edwin van der Meij was met zeven treffers de topscorer van de dag, gevolgd door Lesley Rigter met vijf en Rik Talens met vier.

Dames onderuit
De dames van Travelbags/HV Zwolle kwamen ditmaal niet tot een zege. Bij Duiven startte de ploeg bijzonder stroef, al kon het tot 6-4 wel redelijk in het spoor van de tegenstander blijven. Daarna was het rap gedaan. Keepster Lindsey van Delden wist nog wel twee penalty’s te stoppen, maar dat mocht niet baten. Bij rust was het 11-6 en die tik kwamen de vrouwen niet meer te boven. Net na de rust kwam Zwolle nog wel terug tot 13-11, maar uiteindelijk stond er een 27-19 eindstand op het bord.

Handbal, HV Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws