Handbalheren op voor kampioenschap

| 05-03-2014

De handbalheren van SV Zwolle staan aan de vooravond van het kampioenschap. Al het gehele seizoen is de formatie de lijstaanvoerder van de derde klasse, zondag kan het de felbegeerde titel definitief grijpen. “We gaan op bezoek bij Blauw Wit 2. Bij winst zijn we kampioen”, vertelt Hans Kan, lid van de commissie communicatie.

Na jaren van afwezigheid beschikt SV Zwolle dit seizoen weer over een herenploeg. En het blijkt een succesvolle zet, want de handballers gaan op voor het behalen van de titel in de derde klasse. Op bezoek bij Blauw Wit in Ruurlo volstaat zondag een zege. “Quintus zit ons nog op de hielen, dat is een geduchte tegenstander”, zegt Kan, die vertelt dat de club er alles aan gelegen is om zoveel mogelijk mensen in Ruurlo te krijgen. “Met dank aan verschillende sponsoren is er een spelers-/supportersbus geregeld. Hopelijk krijgt de wedstrijd daardoor een totaal andere dimensie.” Het kampioensduel van de Zwolse ploeg begint zondag om 13.35 uur.

Ook F1 mogelijk kampioen
De jeugdige handballers van SV Zwolle F1 kunnen zaterdag al het goede voorbeeld geven. Na een ijzersterk seizoen kunnen ook zij de titel grijpen en de competitie zelfs met een ongeslagen status afsluiten. “Het team, onder leiding van trainster Vera Hutten en coach Esther van der Winkel, is bij een zege de verdiende kampioen. Wij verwachten dan ook, ondanks het vroege tijdstip, veel supporters”, moedigt Kan de fans aan. Dit duel wordt gespeeld in de BDG-hal en begint zaterdag om 9.15 uur.

Handbal, Sporthal Zwolle-Zuid, SV Zwolle Handbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws