Handbalformatie SV Zwolle sterkste in derby

| 10-02-2014

SV Zwolle handbal heeft zaterdagavond voor de derde maal dit seizoen gewonnen van stadgenoot SV Tyfoon. De koploper in de derde klasse had het in de beginfase nog moeilijk met de thuisploeg, maar liep toch uit naar een klinkende 17-35 zege. Bart Kroeze en Luuk Broers maakten beide acht goals voor SV Zwolle.

Zwolle-trainer Ronald Mennink was zaterdag niet aanwezig voor de handbalderby, waardoor Joop Patjanan weer even de leiding had over SV Zwolle. De koploper in de derde klasse won dit handbalseizoen al tweemaal van Tyfoon en greep ook in de derde ontmoeting de overwinning. Tyfoon gaf in de beginfase nog wel prima tegengas, waarbij de groei van de thuisploeg goed zichtbaar werd, maar uiteindelijk bleek SV Zwolle toch te sterk. Met een kleine voorsprong namen de bezoekers het initiatief, resulterend in een 8-17 ruststand.

In het tweede bedrijf breidde SV Zwolle de voorsprong verder uit. De midden- en rechteropbouw van Tyfoon liep vrij aardig, maar de koploper was door tempospel en snelle en individuele acties toch te sterk. Fraaie acties en prima samenspel bracht de uitploeg in de juiste ruimtes, waar de verdediging van Tyfoon niet tegen bestand was. Mede door Bart Kroeze en Luuk Broers won SV Zwolle uiteindelijk met 17-35. Een mooie derbyzege, maar aankomende zondag wacht voor die ploeg alweer een belangrijk duel. De Zwollenaren krijgen dan bezoek van het Hengelose Quintus, de nummer twee op de ranglijst. Het duel in de BDG-hal begint om 13.15 uur.

Handbal, SV Tyfoon, SV Zwolle Handbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws