Handbaldames winnen ruim, heren onderuit

| 15-12-2015

De handballers van SV Zwolle Handbal zijn zaterdag tegen concurrent Blauw Wit niet tot een zege gekomen. Beide ploegen waren zo’n beetje de gehele wedstrijd aan elkaar gewaagd, maar toch trokken de gasten uit Ruurlo uiteindelijk aan het langste eind: 26-29. De dames van SV Zwolle wonnen wel. Zij waren met maar liefst 27-10 te sterk voor Angeren.

De heren troffen zaterdag in Blauw Wit een directe concurrent. Voor aanvang van de partij hadden de twee teams evenveel punten, zo net voor de feestdagen dus nog een belangrijk potje. Na het startsein ontstond er vrijwel direct een evenwichtige wedstrijd. SV Zwolle en Blauw Wit waren overduidelijk aan elkaar gewaagd en bij rust resulteerde dit dan ook in een 13-13 tussenstand. Na de onderbreking ontstond er een evenbeeld aan de eerste helft, maar een tactische omzetting van Blauw Wit maakte toch een verschil. De gasten gingen het aanvallende spel wat anders uitvoeren, waardoor SV Zwolle vier penalty’s moest incasseren. Het zorgde voor een achterstand van drie punten en die marge kon SV Zwolle in het restant van de pot niet meer goedmaken: 26-29.

De damesploeg van SV Zwolle kwam zondag in actie tegen HV Angeren. Angeren komt dit seizoen voor het eerst uit in de eerste klasse en staat met nul punten op de laatste plaats. Dat werd ook snel duidelijk tijdens de wedstrijd, want de Zwolse formatie had geen kind aan de tegenstander. SV Zwolle liep al rap uit naar een 6-0 voorsprong en bij rust was dat verschil nog altijd in stand: 12-6. Na rust liepen de Zwolse dames steeds verder weg. Na een korte dip werd de draad keurig opgepakt en werd Angeren met een forse 27-10 nederlaag huiswaarts gestuurd. Aankomende zaterdag speelt de damesploeg een uitwedstrijd bij HV Artemis ’15 in Doetinchem (19.00 uur). De heren gaan zondag op bezoek bij AHV Achilles 3. Aanvang: 13.00 uur.

Handbal, SV Zwolle Handbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws