Handbalclub heeft naam, huis ontbreekt

| 23-02-2016

Een nieuwe en grote Zwolse handbalclub. Het was de wens van velen en in november van 2015 werd besloten daadwerkelijk over te gaan tot een fusie. SV Zwolle Handbal en SV Tyfoon verdwijnen en gaan per 1 juli 2016 op in HV Zwolle. De voorbereidingen zijn in vergevorderd stadium. Er is een naam, er is een voltallig bestuur en ook een logo is inmiddels wereldkundig gemaakt. Rest er nog één ding: een accommodatie.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het bestuur van de gloednieuwe handbalvereniging staat onder leiding van voorzitter Bernd Huizing. Hij was al de man die de projectgroep rond de fusie onder zijn vleugels had en vindt zijn nieuwe functie ‘een natuurlijke stap’. “Door mijn eerdere functie ken ik de ins en outs van de situatie. Het was logischer geweest als één van de twee huidige voorzitters het zou doen, maar zij wilden dat niet. Toen heeft de werkgroep dit bedacht en daar heb ik mee ingestemd”, legt Huizing uit. Op 1 juli moet alles gereed zijn. Voor die tijd is er nog een boel werk te doen. De naam is HV Zwolle, de clubkleuren zijn blauw en wit, maar de accommodatie baart de club nog wel wat zorgen. Zeker op wedstrijddagen is dat een essentieel punt.

“Kijk, voor trainingen maakt een wisselende accommodatie niet zoveel uit. Uit onze enquête blijkt dat de leden vooral uit Stadshagen en Zwolle-Zuid komen. Dan is het niet zo erg om daar trainingen te faciliteren. Maar op wedstrijddagen moet je één vaste speelplek hebben”, geeft Huizing aan. Verschillende mensen van de club zijn inmiddels in gesprek met de gemeente Zwolle. Voor de korte termijn hoopt HV Zwolle terecht te kunnen in sporthal Zwolle-Zuid of de ZBC-hal. Op 1 juli moet de club een plek hebben om wedstrijden te kunnen spelen. “Maar op de lange termijn hopen we op een sporthal met een kantine en eigen exploitatie. Zo kunnen we bijvoorbeeld de hoge huurkosten opvangen. Dat is iets wat we graag willen”, aldus de voorzitter.

Op sportief vlak wordt HV Zwolle een club met een grote ambitie. De jeugd moet bijvoorbeeld doorgroeien naar divisieniveau. De seniorenteams starten komend seizoen op het actuele niveau van SV Zwolle. Om onder andere de sportieve ambitie kracht bij te zetten heeft de club al een hoofdsponsor gevonden. Travelbags heeft zich voor drie jaar aan de club verbonden, waardoor de naam van de vereniging in die periode Travelbags Handbalvereniging Zwolle is. “Op 6 maart is het officiële tekenmoment en dat is voor ons weer een heel mooi moment. We zijn al een heel eind en zijn echt bezig aan iets moois.”

Handbal, SV Tyfoon, SV Zwolle Handbal, HV Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws