Han Stolte: ‘Olde Zakk’n is net een reünie’

| 28-05-2013

Alleen het eerste jaar was Han Stolte niet van de partij tijdens het Olde Zakk’n Toernooi. De daaropvolgende edities was de CSV’er in allerlei functies aanwezig, van speler tot organisator. “Ik moest al vroeg stoppen met voetballen, had wat last van kuitblessures. Ik heb wel eens geprobeerd om mee te spelen in het team van CSV, maar dat was helemaal niets waard”, zegt de mede-organisator van de 33ste editie.

Wie het Olde Zakk’n Toernooi zegt, zegt Gerard Schutte. De Zwollenaar was de initiatiefnemer van het jaarlijkse toernooi en ook Han Stolte koestert fijne herinneringen aan de inmiddels overleden Schutte. Net als bij Jack Bos van ZAC, gaat het ook bij Stolte al snel over de ludieke prijsuitreikingen. “Dat was geweldig, ik bewaar daar mooie herinneringen aan. Er waren veel mensen die speciaal voor de prijsuitreiking van Gerard naar de kantine kwamen. Als hij op de tafel of op een stoel ging staan, dat was het mooiste moment van de dag.” Soms vindt de 52-jarige Zwollenaar het nog wel eens jammer dat het aanzien van het toernooi is verminderd. “Maar het is 2013, tijden zijn veranderd. Vroeger was het ook bij sommige wedstrijdjes nog erg druk langs de lijn, dat zie je nu niet meer”, zegt Stolte.

Was het gebruikelijk om tijdens het toernooi elf tegen elf te spelen, dit jaar heeft de organisatie besloten om over te stappen op zeven tegen zeven. “Het bleek voor veel clubs moeilijk om een team op de been te brengen. Tevens kregen we de afgelopen jaren al wat signalen om over te stappen naar deze vorm. Nu we dit besloten hebben, zijn er maar drie clubs die niet mee konden doen en zijn er alleen maar positieve reacties losgekomen”, zegt de organisator, die hoopt dat ook WVF, SV Zwolle en HTC de aankomende jaren aanhaken. “Hopelijk slaat het zeven tegen zeven aan en kunnen die clubs door mond-tot-mondreclame ook warm worden gemaakt voor deelname. Dat zou voor het toernooi alleen maar goed zijn.”

Han Stolte verwacht dat het aanstaande zaterdag een feest der herkenning wordt op sportpark De Verbinding in Stadshagen. “Het toernooi geeft altijd een soort reüniegevoel. Je ziet mensen waarmee je altijd hebt gevoetbald, of waar tegen je hebt gevoetbald. Tegenwoordig stappen spelers vaak over van club naar club, maar vroeger was dat toch anders. Toen waren er veel echte clubmensen, die gewoon speelden voor hun club en voor niemand anders. Daardoor kwam je binnen de lijnen ook vaak dezelfde mensen tegen en die zie en spreek je nu ook weer eens. Hopelijk wordt het een mooie dag en gaat iedereen lekker voetballen”, sluit Stolte af.

In de aanloop naar de 33ste editie van het Olde Zakk'n Toernooi interviewt Sportief Zwolle van elke deelnemende ploeg een speler of coach. Zie ook:
- Dieze West debuteert op 33ste Olde Zakk’n
- Jack Bos: ‘ZAC gaat voor de gezelligheid’
- Erik Pol voor eerste keer op Olde Zakk’n
- Luuk Drost: ‘In het veld de titel verdedigen’
- PEC Zwolle met Art Langeler op Olde Zakk’n
- Rinny van der Meulen (51) nog altijd topfit
- Bart Ester: ‘Boys niet op oorlogssterkte’

Voetbal, CSV ‘28, Olde Zakk’n Toernooi

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws