Hammers nipt onderuit: ‘Niet juiste keuzes’

| 23-10-2019

Landstede Hammers is het avontuur in Europa woensdag gestart met een nipte nederlaag. Op bezoek bij het Cypriotische Keravnos leken de Zwolleneren lange tijd op weg naar een zege, maar zo'n veertig seconden voor het einde kregen ze het deksel op de neus: 88-85. “In de slotfase van de wedstrijd maakten we niet de juiste keuzes”, vertelt center Noah Dahlman.

Noah Dahlman, hier in actie tegen ZZ Leiden. - © Jan Burgman Fotografie

De formatie van coach Herman van den Belt schoot uit de startblokken in de Costas Papaellinas Arena en speelde in de eerste helft een ruime voorsprong bij elkaar. Jordan Johnson had duidelijk geen podiumvrees, terwijl ook Sherron Dorsey-Walker en Martez Walker het vizier op scherp hadden staan. Bij rust resulteerde dat in een 48-55 voorsprong en ook in het derde kwart bleef Landstede Hammers aan de leiding. Van beide kanten werd er run op run neergezet, waardoor de beslissende slag pas kort voor het einde werd geslagen. Landstede zag een marge van zes (79-85) verdampen, waardoor er met 88-85 werd verloren.

Noah Dahlman was na afloop logischerwijs niet tevreden, maar bleef positief. “Een teleurstellend resultaat", begint Dahlman kort na de wedstrijd. "Maar wat dat betreft is er ruimte voor groei. We hebben ons zeker laten zien en dat biedt kansen voor de volgende wedstrijden. Misschien hadden we dit ook wel nodig om verder te komen." Coach Herman van den Belt kon zich wel vinden in die analyse. “We staan 25 minuten voor en verliezen op het einde. We spelen deze wedstrijden om ervaring op te doen op een hoger niveau en dat laten we zien vandaag. In de slotfase maakten we niet de juiste keuzes."

Het avontuur van Landstede Hammers in de FIBA Europe Cup gaat volgende week verder. Dan staat in het Landstede Sportcentrum het treffen met het Oostenrijkse Kapfenberg Bulls op het programma. Aanvang: 19:30 uur.

Basketbal, Landstede Hammers, Herman van den Belt, Noah Dahlman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws