Haarlerbergloop is prooi voor Zwollenaren

| 09-11-2015

Arne Mulder en Tess Boekema zijn zondag beide winnaar geworden van de jaarlijkse Haarlerbergloop. Boekema was in een tijd van 40:17 de sterkste op de 10 kilometer, terwijl Mulder bij de mannen oppermachtig was. De Zwollenaar liep in 33:17 naar de overwinning en bleef daarmee zijn concurrenten ruimschoots voor. “Ik had het hele weekend al goede benen. De wedstrijd verliep geheel zoals gedacht”, reageert een tevreden Mulder.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Voor Mulder was de Haarlerbergloop de start van iets nieuws. De wedstrijd was de eerste in het Sallands Cross Circuit, maar ook in de gloednieuwe Cross League Oost. De cross was nooit het domein van de Zwollenaar, maar met de komst van de Cross League werd het ineens interessant. “Het Sallands Cross Circuit paste nooit in mijn schema, want dat zijn meer dan tien wedstrijden. De Cross League Oost gaat maar over vijf wedstrijden en die vallen precies tussen een aantal grote evenementen”, vertelt Mulder, die zich deze winter meer en meer richt op de cross. “Eerder liep ik er eentje in het jaar, dat was op oudejaarsdag in Soest. Nu ga ik bijvoorbeeld ook meedoen aan een internationale wedstrijd in Tilburg. Zo kan ik in de winter lekker blijven trainen.”

De keuze van Mulder pakte zondag in ieder geval alleraardigst uit. In Haarle was hij oppermachtig. Het startschot klonk, de boel schoot in gang en weg was Mulder. “Na een meter of 150 gingen we een weiland in en toen liep ik al moederziel alleen. Het gat werd al vroeg geslagen”, zegt Mulder, die Koen Vossers en Wouter Doesburg ruim achter zich hield. De Zwollenaar won in een tijd van 33:17, terwijl nummer twee Vossers een ruime minuut langzamer liep. Bij de dames ging de overwinning ook mee naar Zwolle. Tess Boekema had in Irene Kalter uit Deventer een sterke concurrente, maar was uiteindelijk wel de beste. De BB-loopster kwam in 40:17 over de meet, Kalter deed de 10 kilometer in 40:40.

© Annet van Raalten

Voor Mulder zijn de vijf wedstrijden van de Cross League Oost de opmaat naar een nieuw zomerseizoen. Daarin gaat hij een nieuwe weg in, die zich voornamelijk af gaat spelen op de baan. “In april heb ik mijn eerste marathon gelopen en dat smaakt zeker naar meer. Maar voor nu heb ik dat even geparkeerd. Ik weet dat ik op de kortere afstanden nog vooruitgang kan boeken en dat ga ik vooral op de baan proberen”, roept Mulder, die hoopt op nieuwe persoonlijke records. “Ik hoop volgend voorjaar een persoonlijk record op de 5 kilometer te lopen. Het is ineens een ander doel, maar voor nu wel even het beste. Wellicht kan ik dan in de toekomst weer marathons gaan lopen.”

Hardlopen, Tess Boekema, BB-lopers, Arne Mulder, Cross League Oost

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws