Gwen Kelderman de snelste in Friesland

| 05-06-2018

THOR Zwolle-atleet Gwen Kelderman heeft zaterdag de survivalrun in De Knipe op haar naam gezet. In de jongste leeftijdscategorie kwam ze overall tot een tweede plaats, maar bij de meisjes ging de Zwolse met een zege aan de haal. Jurrian van Dam kwam tijdens het NK lange survivalrun tot een 37ste plaats.

De jongste jeugd, daar waar Kelderman toe behoort, mocht om 11.00 uur starten. Er stonden 23 atleten aan de start en daarvan was Jelte Kloosterman het snelst weg. Gwen Kelderman volgde op korte afstand en uiteindelijk ging zij samen met Sander Nijhof uit Zoetermeer strijden om de zege. Nijhof maakte na de laatste hindernis zwemmend het verschil, waardoor Kelderman overall genoegen moest nemen met een tweede plaats. Beide atleten mochten wel naar het hoogste ereschavot, aangezien Kelderman als eerste meisje de finish bereikte.

NK lange survivalrun
Op zondag stond het Nederlands kampioenschap lange survialrun op het programma. Het parcours van 20 kilometer kende liefst zeventig obstakels en diverse hindernissen moesten vanuit het water worden genomen. Thomas Bervoets kwam namens THOR tot een 45ste plaats, terwijl Jurrian van Dam 37ste werd. Alexander van Dalfsen was een kandidaat voor de top tien, maar moest door een ernstige blessure verstek laten gaan.

Survival, THOR Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws