Gruppetto: nieuwe toertocht op retrofiets

| 14-04-2016

Een groep van zes Zwolse fietsliefhebbers organiseert op zondag 19 juni een retro-fietstocht. Onder de noemer Gruppetto trapt een peloton van retro-racefietsen ontspannen een ronde van 80 kilometer, die dwars door Salland loopt. Start en finish zijn bij Café De Hetebrij aan de Nieuwe Markt in Zwolle. “Carbon frames, elektrisch schakelen, navigatie met GPS: het is allemaal prachtig. Maar minstens zo mooi zijn de oude stalen rossen”, laat de groep weten.

De fietsliefhebbers die deel willen nemen aan Gruppetto dienen te voldoen aan enkele voorwaarden. Zo mag er alleen gereden worden op een fiets van het bouwjaar 1986 of eerder. Ook wordt een retro-shirt op prijs gesteld. “Mensen die in aanmerking willen komen voor de best geklede deelnemer regelen er zelfs nog een worstenhelm, wollen koersbroek of lederen handschoentjes bij”, meldt de organisatie, bestaande uit Martijn Kogelman, Jaap Ilsink, Freek Noordhuis, Wilbert Broekhuizen, Marko Feith en Caspar van Oirschot. De start van de toertocht is op 19 juni om 10.00 uur bij café De Hete Brij. Tijdens de tocht is er een tussenstop, die geheel in stijl wordt vormgegeven. Ook rijdt er een retro-materiaalwagen mee, die eventuele pechgevallen kan ondervangen.

Om pech met de retrofiets te voorkomen houdt Gruppetto op vrijdagavond 3 juni een workshop ‘fix je retro-racefiets’. Ook deze avond wordt gehouden in De Hetebrij en is toegankelijk na opgave voor de fietstocht. Geïnteresseerden zonder retrofiets kunnen er speciaal voor de tocht eentje huren bij fietsenzaak Stappenbelt of outdoorbedrijf Hiawatha. Deelname aan de toertocht kost 15 euro per persoon. “Wij adviseren om je tijdig aan te melden, want er zijn maximaal 75 plekjes in de Gruppetto.” Aanmelden is mogelijk via www.gruppetto.nl.

Wielrennen, Gruppetto

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws