Grote Zwolse inbreng in FC Oostelijk Goud

| 09-10-2014

Arne Slot, Albert van der Haar en Bert Konterman maken vrijdag 24 oktober deel uit van ‘FC Oostelijk Goud’, een indrukwekkende selectie met oud-profvoetballers uit het oosten van het land. Dit team, dat wordt gecoacht door Zwollenaar Hennie Spijkerman, speelt die avond op het veld van Rohda Raalte een benefietwedstrijd tegen de Salland Boys. De gehele opbrengst van dit voetbalspektakel gaat naar de nieuwbouw van het hospice in Raalte.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De wedstrijd tussen FC Oostelijk Goud en de Salland Boys, een team dat bestaat uit Sallandse topamateurs van weleer, is een onderdeel van ‘Sallands laatste Tentfeest’ datzelfde weekeinde op de Domineeskamp in Raalte. Voorafgaand aan het duel komen de nu actieve Sallandse profvoetballers Nick Marsman (FC Twente), Maikel Kieftenbeld (FC Groningen), Thomas Bruns (Heracles), Mustafa Saymak (PEC Zwolle) en Teije ten Den (Go Ahead Eagles) voor een speciale signeersessie naar sportpark Tijenraan. Deze vijf eredivisiespelers hebben allemaal toegezegd, onder voorbehoud van toestemming van club en trainer in verband met het competitieprogramma. De signeersessie begint om 18.00 uur.

Organisator van de avond is Gerard Marsman, directeur Coaches Betaald Voetbal, vader van FC Twente-keeper Nick Marsman en zowel in het verleden als nu actief betrokken bij Rohda Raalte. Door zijn vele contacten in de voetbalwereld wist Marsman, geholpen door René Eijkelkamp uit Hoonhorst en Vitesse-trainer Peter Bosz, een groot aantal oud-voetballers enthousiast te krijgen voor deze benefietwedstrijd in Raalte. Voor de selectie van FC Oostelijk Goud hebben in ieder geval al Sander Boschker, Arthur Numan, Youri Mulder, Boudewijn Pahlplatz, Kees van Wonderen, Arne Slot, Albert van der Haar, Bert Konterman, Harry Decheiver, Rene Eijkelkamp, Paul Bosvelt, Peter Bosz, Hendrie Krüzen, John Stegeman en de in Raalte bekende Niels Wellenberg en Martin Koopman toegezegd. Hennie Spijkerman treedt op als coach van dit team.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De benefietwedstrijd begint om 19.00 uur en staat onder leiding van presentator-scheidsrechter Evert ten Napel. Hij wordt geassisteerd door Edwin Jonkman en Hans Essink. TV-presentatrice Carrie ten Napel zal het gehele programma deze vrijdagavond presenteren. Behalve de signeersessie en de wedstrijd (van tweemaal 35 minuten) staan er nog andere activiteiten op het volle programma. Zo is er onder meer een loting met als prijzen gesigneerde shirts van de aanwezige profs. Sportpark Tijenraan in Raalte is vrijdagavond 24 oktober vanaf 17.30 uur geopend. Volwassenen betalen slechts 5 euro entree, kinderen tot en met 14 jaar 2 euro. De gehele opbrengst gaat naar de nieuwbouw van het hospice.

Voetbal, Albert van der Haar, Arne Slot, Mustafa Saymak, Hennie Spijkerman, Gerard Marsman, Bert Konterman, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws