Grote Zwolse delegatie bij finales in Ahoy

| 22-06-2018

Zwolle is goed vertegenwoordigd op het grote finaleweekend van de gymsport in het Rotterdamse Ahoy, dat zaterdag 23 en zondag 24 juni volledig in het teken staat van ‘Dutch Gymnastics The Finals 2018’. Nationale finales in maar liefst negen disciplines van de gymsport en met ruim 5.000 deelnemers, waaronder een mooi aantal Zwolse turners en acrogymnasten.

Zo neemt Sportacrobatiek Zwolle in Rotterdam met maar liefst twaalf teams deel aan het NK voor acrogymnasten. “Voor velen het hoogtepunt van een geweldig seizoen”, stelt Patricia Klink namens Sportacrobatiek Zwolle. “Het wordt op dit grote evenement in Ahoy dan ook echt genieten voor de liefhebbers van deze spectaculaire gymsport. Onze teams zijn goed voorbereid en zullen hun beste oefening laten zien om zo een plek op het podium te verdienen”, aldus Klink, die vooral trots is op de prestaties van de Zwolse teams. “Een kleine twee weken geleden stond in Oss al het NK voor de D- en E-junioren op het programma en daar was Sportacrobatiek Zwolle met zes teams present. Zij kwamen met goud, zilver en twee keer brons terug. En nu komen er dus nog eens twaalf teams in actie. Echt uniek voor een kleine ambitieuze club.”

Naast de twaalf teams van Sportacrobatiek Zwolle reizen ook de Zwolse turners Naomi Tardy, Colin Smit en Dani Dijkstra af naar Rotterdam. Tardy verzekerde zich dankzij een zevende plaats op het NK in Almelo van een plekje in de meerkampfinale van de strijd om de Ahoy Cup in Rotterdam. En om diezelfde Ahoy Cup turnen komend weekend ook de jonge turners Colin Smit en Dani Dijkstra. Het Zwolse tweetal komt uit voor IJGV IJsselmuiden.

Turnen, Sportacrobatiek Zwolle, Acrogym, Naomi Tardy, Colin Smit, Dani Dijkstra

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws