Grote nederlaag Storica bij Wageningen

| 26-05-2012

De deur naar de derde klasse van het zaterdag amateurvoetbal staat voor het Zwolse HFC Storica nog slechts op een kier. Na een 4-1 nederlaag in Wageningen moet de ploeg van trainer Chris Sorries volgende week met vier doelpunten verschil winnen om het tweeluik alsnog in haar voordeel te beslechten. Lukt dat, dan mag HFC Storica zich komend seizoen derdeklasser noemen.

In de eerste van twee wedstrijden tegen WVV Wageningen was er aanvankelijk niets aan de hand voor de Zwollenaren. Halverwege leidde de ploeg van Sorries zelfs met 0-1 dankzij een doelpunt van Edward Herrera kort voor rust. Na de thee kantelde de wedstrijd echter in het voordeel van de thuisploeg, dat binnen het kwartier de achterstand had omgebogen tot een voorsprong. In het restant probeerde Storica de schade vooral te beperken, maar moest het toezien hoe Wageningen nog twee keer wist te scoren. En dus start Storica volgende week zaterdag met een achterstand van drie doelpunten aan het thuisduel. Is de stand na twee wedstrijden gelijk, dan volgt direct verlenging.

“Maar wij zijn nog lang niet verslagen”, vertelt Chris Sorries. “In de eerste helft hebben we verzuimd meer doelpunten te maken, want we hebben kansen genoeg gehad. En dan krijg je in tijdsbestek van twintig minuten vier goals tegen in de tweede helft. Dat waren gewoon een paar verdedigende fouten en dat is zonde. Voor komende week zijn we echter hoopvol, want vandaag hebben we ook laten zien voldoende kansen te kunnen creëren. Die moeten er dan wel in, maar dat kan. Vorig weekend wonnen we ook met 4-0, dus waarom straks in de thuiswedstrijd tegen Wageningen ook niet?”

Voetbal, HFC Storica, Nacompetitie, Vierde klasse C

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws