Grote belangstelling Seniorensportdag

| 20-04-2011
© Dyveke Gardenier

Bijna 300 senioren hebben woensdagmiddag de Senioren Sport- en Beweegdag op sportpark De Pelikaan bezocht. De Zwolse ouderen konden deelnemen aan diverse sportworkshops om zo kennis te maken met het aanbod van nieuwe sporten.

Naast de senioren waren er zo’n 75 vertegenwoordigers van sportbonden, sportclubs en gemeenten. “Ze waren onder de indruk van de wijze waarop in Zwolle en op De Pelikaan sport wordt bedreven”, vertelt Diederik Meijntjes, verenigingsmanager van het Zwolse sportpark. “De woorden ‘een landelijk voorbeeld’ heb ik diverse keren voorbij horen komen.” Sportwethouder Gerrit Piek opende de dag. Tijdens het middagdeel beoefenden de senioren sporten als klootschieten, nordic walking, bridge, fietsen, voetbal, tennis, fithockey, korfbalfit, discgolf en sportief wandelen. Dit werd voorafgegaan door een warming-up van voormalig olympsich atlete Olga Commandeur.

© Dyveke Gardenier

De Senioren Sport- en Beweegdag werd georganiseerd door Stichting Samenwerkende Sportclubs De Pelikaan en Stichting WijZ. En mede mogelijk gemaakt door 48 studenten van Landstede, die in het kader van hun opleiding werkervaring hebben opgedaan. “Op deze manier konden ze leren omgaan met deze doelgroep. We waren erg blij met hun inbreng”, aldus een tevreden Meijntjes.

Sportpark De Pelikaan, Nationale Sportweek, WijZ

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws