Groothuis: ‘Ons plan goed kunnen volgen’

| 14-10-2017

De eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen heeft Regio Zwolle Volleybal zaterdag een zege opgeleverd. In het Landstede Sportcentrum was de Zwolse damesploeg met 3-1 te sterk voor Nering Bögel VC Weert, waardoor Regio Zwolle na twee duels over de maximale score beschikt. “Dan kun je niet anders dan tevreden zijn. Vooral in het rallyspel waren we sterk”, vindt Regio Zwolle-coach Wilfried Groothuis.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Daar waar Regio Zwolle Volleybal vorige week tegen Talent Team nog moeite had om de service op orde te brengen, ging dat ditmaal een heel stuk beter. “In de hele wedstrijd was er geen moment waarop het percentage fouten te hoog lag, dus dat was zeker een verbetering ten opzichte van vorige week”, stelt Groothuis, die de eerste set met 25-17 gewonnen zag worden. De tweede set leverde meer moeite op, ook omdat Zwolle een beetje ongedisciplineerd te werk ging. Daardoor won Weert uiteindelijk met 20-25. “Toch komen we dan wel weer tot twintig punten, maar er sloop iets van gemakzucht in. Gelukkig zetten we dat in de derde en vierde set helemaal recht en staan er na afloop cijfers waar ik zeker tevreden over ben.”

De derde set werd namelijk met 25-15 gewonnen en in de vierde en tevens laatste set kreeg Weert slechts één puntje meer: 25-16. “Talent Team en Weert, dat is een begin waarvan je zegt dat je moet winnen. Maar als je in drie sets zeventien of minder punten tegen krijgt, dan is dat hartstikke goed. We hebben ons plan goed kunnen volgen en zijn nog ongeslagen. Dat is wat je uiteindelijk wil”, lacht Groothuis.

Volleybal, Landstede Sportcentrum, Regio Zwolle Volleybal, Wilfried Groothuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws