Groot vraagteken achter naam van Sandler

| 22-09-2017

Philippe Sandler moet naar alle waarschijnlijkheid de uitwedstrijd van PEC Zwolle bij VVV-Venlo aan zich voorbij laten gaan. De verdediger viel donderdag tegen De Meern uit met een spierblessure en daardoor komt de partij van zondag mogelijk te vroeg. Ook achter de naam van Younes Namli staat nog een vraagteken. “Maar de situatie van Philippe is problematischer”, vertelt trainer John van ’t Schip.

© Annet van Raalten

Beide spelers moesten in de bekerwedstrijd tegen De Meern nog voor de rust van het veld. Sandler greep naar zijn hamstring, terwijl Namli aan de lies leek te voelen. Vrijdag waren ze niet van de partij tijdens de uitlooptraining. “We hopen zaterdag meer duidelijkheid te krijgen, maar het wordt sowieso kort dag. Namli zou nog kunnen, maar Sandler wordt lastig. Of hij moet morgenochtend ineens zonder klachten opstaan”, glimlacht Van ’t Schip, die bij afwezigheid van Sandler lijkt te kiezen voor het basisdebuut van Nicolas Freire. Van ’t Schip kan in Venlo wel weer beschikken over middenvelder Mustafa Saymak. Hij werd woensdag fit bevonden, liet het bekertreffen met De Meern nog aan zich voorbij gaan, maar trainde vrijdag volle bak mee. In De Koel is Saymak in ieder geval van de partij.

De Zwolse formatie stapte sowieso niet okselfris van het veld bij De Meern. Een bijzonder slecht kunstgrasveld zorgde voor de nodige pijntjes, ook bij Youness Mokhtar. “Je enkels en knieën voelen een beetje stug, want dat veld was helemaal niets. Er zat bijna helemaal geen demping in dat veld en dat merk je echt”, zegt de buitenspeler, die ook tegen De Meern weer prima op dreef was. Hij benutte onder andere een penalty en bepaalde daarmee de eindstand op 0-5. “Het is nu een stuk rustiger dan vorig jaar en daardoor speel je zelf ook lekkerder. Dat is inherent aan elkaar. Ik heb een goede start gemaakt, net als de rest van het team. Maar die lijn moet ik nu wel doortrekken.”

PEC Zwolle treft in VVV een tegenstander die ook prima op dreef is. De eerste twee wedstrijden leverden overwinningen op en vorige week werd er nog knap gelijkgespeeld bij Vitesse (1-1). De Zwolse formatie kent ook nog eens een lastige aanloopperiode, omdat de focus pas vrijdag op deze wedstrijd kon. “Ik had ook liever op woensdag gespeeld”, vertelt Youness Mokhtar. “Dan heb je toch meer tijd. Vandaag hebben we alleen maar uitgelopen en kun je niet trainen. Er hangen wel wat dingen in de kleedkamer, maar we moeten de beelden van VVV nog bekijken. Wat ik weet is dat ze een hecht collectief zijn, een echt team. Wij moeten de wedstrijden tegen de kleinere ploegen altijd winnend afsluiten, dus nu ook.”

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Philippe Sandler, John van 't Schip

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws