‘Groene Wens Boot’ op shirt PEC Zwolle

| 16-05-2012

Stichting Groene Wens Boot prijkt komend seizoen op het wedstrijdshirt van PEC Zwolle. Dat heeft FC Zwolle United woensdag bekend gemaakt. Stichting Groene Wens Boot neemt de plaats in van KiKa, dat de afgelopen drie seizoenen op het shirt heeft gestaan. De samenwerking tussen FC Zwolle United en het Ronald McDonald Huis Zwolle blijft op dezelfde voet doorgaan.

De samenwerking tussen KiKa en FC Zwolle is van beide kanten goed bevallen. Erben Wennemars, ambassadeur van FC Zwolle United, zegt er het volgende over: “Wij zijn er erg trots op dat we een steentje bij hebben kunnen dragen aan dit nationale doel. Als club gaan we ons nu nog meer op de regio IJsseldelta focussen en wij vinden het een mooi gebaar om daar ook een regionaal doel mee te kunnen ondersteunen. De Groene Wens Boot bestaat uit een klein team van vrijwilligers die groot werk verricht voor mensen met een beperking en onze steun goed kan gebruiken.”

De Groene Wens Boot is een fluisterboot met als vaargebied het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het is een boot speciaal gebouwd voor mensen die rolstoel (of bed) gebonden zijn. De boot wordt bestuurd door ervaren schippers. Even weg uit de dagelijkse beslommeringen om fijn te gaan genieten van de natuur met je dierbaren om je heen. Het lijkt heel simpel, maar dit is niet voor iedereen weggelegd. Monique ter Beeke won een aantal jaren geleden de Groene Wens Actie van dagblad De Stentor en Green Wish. Het doel van deze actie was het mobiliseren van mensen met ideeën op het gebied van natuur en milieu in de Kop van Overijssel.

Monique: “Ik heb zelf een dochter die rolstoel gebonden is. Het organiseren van een uitje met het hele gezin is voor ons erg lastig en de mogelijkheden zijn beperkt. Maar het genot voor deze kinderen is zo groot! Wij zijn nu bijna één seizoen bezig en het is een groot succes. Alleen zijn wij nog op zoek naar meer mogelijkheden om onze naamsbekendheid te vergroten. Het spontane en onverwachte telefoontje van FC Zwolle United kwam dan ook precies op het juiste moment. Erg bijzonder dat zij ons hebben gevonden en gekozen als het nieuwe goede doel die ze willen steunen.”

Erben Wennemars, Ronald McDonald Huis, KiKa, PEC Zwolle United, PEC Zwolle, Groene Wens Boot

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws