Groen eerste koploper Gouden Schoen

| 26-05-2015

ZAC-middenvelder Joey Groen is na dinsdagavond de eerste koploper in de strijd om de Zwolse Gouden Schoen. De A-junior maakte op de eerste speeldag van het Zwols Kampioenschap Voetbal drie treffers, waardoor zijn ploeg met liefst 8-3 wist te winnen van WVF A1. “Natuurlijk hoop ik dat ik de Gouden Schoen kan winnen. Ik ga in ieder geval mijn best doen”, stelt Groen na afloop.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Hij is eigenlijk linksbuiten, maar velen vinden dat Groen op het middenveld nog beter uit de verf komt. Dit seizoen nam hij in de eerste klasse al ruim twintig treffers voor zijn rekening, maar voornamelijk als flankspeler. Dinsdagavond tegen WVF acteerde Joey Groen als middenvelder en dat deed hij niet onverdienstelijk. Drie treffers, nog wat assists, de inbreng was groot. “Dat je zelf drie keer mag scoren, dat is natuurlijk altijd lekker”, vertelt Groen. “Maar het belangrijkste is dat we vandaag van WVF hebben gewonnen. Ik vind het een bizar hoge uitslag, want eerder verloren we nog van hen. In een oefenwedstrijd werd het 6-2. Ik denk toch dat het een beetje onderschatting was.”

Dat Groen niet altijd als middenvelder speelt, bleek wel in de slotfase. De kramp schoot hem in beide benen, maar toch haalde hij het laatste fluitsignaal. “Je moet zoveel lopen op het middenveld, pfff. De vermoeidheid sloeg toe”, lacht hij. De middenvelder annex aanvaller hoopt dat zijn ploeg de ingezette lijn kan voortzetten. Het doel was om de beste nummer twee te worden, maar wellicht is dat veranderd. “Ik denk dat we nu best voor de groepswinst kunnen gaan. We spelen volgende week tegen Zwolsche Boys en dat is voor ons altijd wel een lastige wedstrijd. We moeten vooral doorgaan, want meer kunnen we niet doen.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, ZAC, Sportpark Marslanden, Zwols Kampioenschap Voetbal, Zwolse Gouden Schoen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws