Griepvirus speelt de basketballers parten

| 30-01-2011

Een gehavend Landstede Basketbal is er zaterdagavond in de Dutch Basketball League niet in geslaagd om De Friesland Aris te verslaan. Na de uitnederlaag van afgelopen donderdag tegen Zorg en Zekerheid Leiden, waren in het eigen Landstede Sportcentrum de Friezen met 76-85 te sterk.

De overwinning van de ploeg uit Leeuwarden kreeg al in de eerste helft gestalte. Na het eerste kwart stond het 10-19. In het tweede kwart liep het team van Pete Miller verder uit naar een comfortabele voorsprong van 26-45. Na de pauze kwam Landstede beter voor de dag, maar aanspraak op de overwinning kon de nummer voorlaatst van de Dutch Basketball League niet maken. Topscorer aan Zwolse zijde was Harry Marshall met 22 punten, bij de Friezen maakte Manny Adako de meeste punten: 23.

Het was deze week behoorlijk behelpen voor Herman van den Belt. De Landstede-coach kon donderdag in de midweekse wedstrijd tegen Zorg en Zekerheid Leiden niet beschikken over Nikki Hulzebos en Arno Bunnig. Beide spelers kampten met griep. Gelukkig voor de Zwolse formatie keerde het duo vrijdag terug op de training, maar toen zag Van den Belt opeens Rein van der Kamp zijn bed opzoeken. Ook hij was geveld door griep.

Basketbal, Landstede Basketbal, Landstede Sportcentrum, Nikki Hulzebos, Rein van der Kamp, Harry Marshall, Arno Bunnig

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws