Gregory: ‘Alles komt steeds meer bij elkaar’

| 07-02-2018

Landstede Basketbal speelt donderdagavond haar vierde thuiswedstrijd in successie en doet dat tegen Forward Lease Rotterdam. De Zwollenaren zijn gewaarschuwd, want eerder dit seizoen werd er in Rotterdam met 92-89 verloren. “Onze defense was niet zoals het hoort en dat is voor donderdag een groot aandachtspunt”, vertelt guard Jordan Gregory.

© André Rump

De 25-jarige Gregory is bezig aan zijn tweede seizoen in Nederland. Afgelopen jaargang speelde hij voor Aris Leeuwarden en in de zomer maakte hij de overstap naar Zwolle. Gregory had wat moeite met die omschakeling, maar komt er steeds beter in. “Ik denk dat ik in de buurt van mijn niveau kom”, zegt de Amerikaan. “Ik ben het seizoen wat moeizaam begonnen, maar dat kwam ook doordat het wat tijd vergde om mij aan te passen. Ik moest vooral aan het systeem en de structuur van het team wennen, maar begrijp nu steeds beter wat de coach wil. Wat dat betreft komt alles steeds meer bij elkaar. Het is een goede overstap geweest, want ik heb veel geleerd.”

Gregory heeft het naar zijn zin in Nederland én Zwolle in het bijzonder. “Ik hou van Nederland en Zwolle is een geweldige stad. Ik geniet van mijn tijd hier”, vertelt de guard, die weet dat Landstede Basketbal met Forward Lease Rotterdam een taaie tegenstander voor de kiezen krijgt. “Rotterdam heeft getalenteerde spelers en het wordt lastig om die individuen af te stoppen. Maar we hebben beelden bekeken, goed getraind en ik hoop dat we aanvallend het verschil kunnen maken. Het moet uiteraard een overwinning worden.” De wedstrijd tussen Landstede Basketbal en Forward Lease Rotterdam begint donderdagavond om 19.30 uur.

© André Rump
Basketbal, Landstede Basketbal, Jordan Gregory

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws