Grachtentocht en feest op Rodetorenplein

| 13-04-2012

Mocht FC Zwolle vrijdagavond het kampioenschap in de Jupiler League weten binnen te halen, dan volgt er voor de Zwollenaren zaterdagavond een huldiging op het Rodetorenplein. De selectie, partners en begeleiders gaan dan per boot via de Thorbeckegracht naar de locatie van de huldiging. “Zo geven we de supporters en andere geïnteresseerden de kans om de kampioenen vanaf de kades toe te juichen”, laat FC Zwolle op de website weten.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De vaartocht begint om 18.15 uur vanaf de Hanekampbrug en eindigt om 18.45 uur op het Rodetorenplein. Aldaar begint om 19.00 uur de officiële huldiging, waarbij ook burgemeester Henk Jan Meijer en andere prominente Zwollenaren aanwezig zijn. Na de huldiging vertrekt FC Zwolle ook weer per boot van de feestlocatie. Het officiële programma begint op het plein al om 18.00 uur. Tot het begin van de huldiging wordt het publiek vermaakt door muzikale gasten, zoals rapper Sticks en zanger Harm Wolters. Na de huldiging loopt het programma door tot maximaal 20.30 uur.

Weet FC Zwolle vrijdagavond de titel niet binnen te halen, dan worden alle festiviteiten vanzelfsprekend uitgesteld. De eerstvolgende kans om dan kampioen te worden is op vrijdag 20 april, uit bij Willem II. Een eventuele huldiging vindt dan plaats op zaterdag 21 april. Het programma van de huldiging blijft in dat geval hetzelfde.

Voetbal, FC Zwolle, Kampioenschap FC Zwolle 2012

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws